Äänella itketty, itkuvirsiä tämän päivän Suomesta

Kuvaus

Levyllä on kahdeksan eri äänellä itkijän yhteensä yhdeksän nykyitkua ja jokainen esitys on sanoittajansa ja säveltäjänsä itse levylle itkulaulama, yksi (viimeinen itku) on esitetty ilman sanoja. 
Levyn kannen sisäpuolella on teksti: "Itkuvirret eli äänellä itkeminen on tunteiden ilmaisua sanojen ja itkumelodian avulla. Tunne muuttuu runoiksi, mitä itkuääni kannattelee. Äänellä itkeminen on ikiaikainen ja maailmanlaajuinen perinteenlaji, josta kehittyi Karjalassa erityisen rikas ja runoilmaisultaan pitkälle kehittynyt muoto. Itkuvirret ovat eron ja kohtaamisen runoutta, elämänkolhujen ja traumojen sanoittamista, keino hoitaa patoutuneita tunteita. Rituaali-itkulla hautajaisissa ja häissä on hoidettu monia koko yhteisöä kskevia tunteita, joita yhteisön jäsenen siirtyminen tuonilmaisiin tai antilaan perheestään luopuminen ovat aiheuttaneet. Itkuvirsiperinne oli katoamispisteessä 1990-luvulla. Tänään tuhannet suomalaiset ovat löytäneet karjalaisen itkijänaisen terapeuttisen voiman ja viisauden uudestaan."

Itku muinaisille emosille / Itku kotoaan lähtevälle / Itku äidin läsnäolosta / Itku äänille / Kolmekymppisen naisen itku / Itku yksinäiselle vanhukselle / Sotalapsen itku / Itku evakkotiestä / Itku Liille /