MB: Juurilla

Kuvaus

Aktiivisesti jo pidempään toiminut tasokas rootsyhtye MB on kotoisin Haapavedeltä, jolla paikkakuntana on monella tavoin vankka maine kyseisen genren keskuudessa. MB:n uusi albumi
on tyylikäs läpileikkaus perisuomalaisesta kansanmusiikista nykykansanmusiikkiin, afroamerikkalaiseen folk/bluegrass-sävyihin ja irkku- ja slaavilaistunnelmointiin.

Työstettävänä aihiona ovat haapavetiset ja sen lähialueen perinnesoitot ja laulut 1850-luvulta 80-luvulle. “Hylätty” avaa albumin kauniilla folkilla, josta levy kulkee tremolosähkiksen maailmoissa “Se syksyinen myrsky” -lauluun. Softyn soolon soittaa alttosaksofonisti Armi Hantula. Hersyvä viulisti Nelli Ikola-Heiska myös laulaa sielukkaasti.

MB hallitsee perinteiden tyylit, tulkinnat ja yhteissoiton. 13 biisistä kuulee, että muusikoilla on ollut leppoisaa ja riemukasta studion seinien sisäpuolella. Hieno maailmanmusiikin albumi!

(levyarvio rytmi.com)

MB:
Hanna-Mari Ahola - harmooni, koskettimet, taustalaulu
Nelli Ikola-Heiska - viulu, laulu
Sirpa Lahti - haitarit, taustalaulu
Juha Yli-Kotila - kitarat, hiekkaputki, banjo, oktaavimandoliini, sähköbasso, taustalaul

Levyllä vierailevat muusikot:
Okko Saastamoinen - lyömäsoittimet
Oskari Hannula - kontrabasso
Teemu Joensuu - trumpetti
Armi Hantula - alttosaksofoni
Eero Hantula - pasuuna
Riikka Yli-Kotila - kantele
Sami Harmaala - laulu
Timo Jääskelä - laulu 

Hyljätty / Majatalonemännän sottiisi / Nuoren miehen laulu / Vanha jatsi Venetpalosta / Kolmas hääpolska / Se syksyinen myrsky / Tässä minä hyppelen kultani kanssa / Tiitto-Eeran polkka ja Hilman polkka / Tummatukka / Sivukankaan Matin masurkka / Oskari Nevasaaren valssi / Purpurin franseesi Vatjusjärveltä / Purpurin aloitusmarssi Haapavedeltä