Kuukumina: Kámina

Kuvaus

Kuukumina perustettiin vuonna 1999 Helsingissä, nopeasti musiikkityyliksi vakiintui kuubalainen son ja muut perinteiset kuubalaiset rytmit.

Uudella Kámina -levyllä yhtyeen musiikkikeitos on entistä monipuolisempi: vaikutteita on otettu niin Latinalaisesta Amerikasta, flamencosta kuin Lähi-Idästäkin. Kaiken takana sykkii kuitenkin

kuubalainen son, joka on vahvasti yhtyeen selkäytimessä. Bändin ote musiikkiinsa on niin luontevaa ja vakuuttavaa, että bändin jäsenet ovat yhtä trad-kappaletta lukuunottamatta säveltäneet ja lähes kokonaan myös sanoittaneet levyn upean materiaalin.

Kuukumina on Vili Mustalampi (laulu, kitara, tres-kitara), Mikko Rajala (laulu, kitara, viulu, alttoviulu, oud), Janina Lehto (laulu, huilu, altohuilu), Tero Rantanen (laulu, perkussiot), Ricardo Padilla (laulu, perkussiot, andi-huilut), Juuso Hannukainen (perkussiot) ja Timo Ylönen (kontrabasso).

Levyllä vierailevat Tuure Paalanen (sello) ja Sami Pöyhönen (trumpetti).

Mana / Bombada / Guaguanco de Ochun / Ten cuidado Maria / Cajonero / Estoy aquí / El sol / Nocturnos de la ventana /Eu quero saber / Não sei quantas almas tenho / El trabajador / Si no / Lunático

ZENCD2143