Ilona Korhonen Ensemblen Piot-teos saa pian kantaesityksensä

Ilona Korhonen Ensemblen uusi teos Piot saa kantaesityksensä lauantaina 17. kesäkuuta Tampereen Sävel – kuoro- ja lauluyhtyetapahtuman tilausteoksena. Teos kuullaan Tampere-talon Pienessä salissa.

Piot kuvaa itämerensuomalaisten kansojen tekstien pohjalta riemukkaiden juhlien viettoa. Teos on itsessään pienet juhlat, pidot, mutta samalla se on suurta naisäänen juhlaa.

Kansanmusiikille omistautunut monipuolinen muusikko, musiikin tohtori ja taiteilijaprofessori Ilona Korhonen on säveltänyt ja sovittanut vanhojen Itämeren alueen laulutavoille ja perinneteksteille uskollisen naiskuoroteoksen, jossa soi itämerensuomalaisen laulutavan tukkia tutisuttava voima. Ensemblen kaikki laulajat ovat ammattimuusikoita, kansanlaulajia ja musiikin maistereita sekä tohtoreita.

Teos saa toisen esityksensä myöhemmin kesäkuussa Musiikkijuhla Sommelossa. Siellä Piot on osa Kuhmon Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupunkivuoden Isoja Iltamia Hotelli Kalevalassa torstaina 29.6.

Ilona Korhonen Ensemble esitti elokuussa 2008 Temppeliaukion kirkossa Korhosen suuren ja menestyneen kansanlauluteoksen Tarkka pää, tania mieli Larin Parasken tekstiin. Teos oli Korhosen kolmas Sibelius- Akatemian kansanmusiikin osastolle tehdyn taiteellisen tohtorin tutkintoon kuuluva konsertti ja opinnäytetyö.

Ilona Korhonen Ensemble:
Hanni Autere, Juulia Björn, Charlotta Hagfors, Emilia Kallonen, Anna E. Karvonen, Amanda Kauranne, Ilona Korhonen, Emmi Kuittinen, Pia Rask, Ulla Silvennoinen, Anni Tolvanen, Mira Törmälä

Kuva: Tatu Rouvinen