Alakotila & Räsänen & Frigård: Influences

Kuvaus

Kansanmusiikki kohtaa tangon, jazzin ja improvisaation, kun Alakotila / Räsänen / Frigård tutkivat musiikkia omilta suomalaisilta ja ruotsalaisilta juuriltaan pianon, haitarin ja saksofonin kanssa. Tiukalla yhteissoitolla ja avoimin mielin he tekevät musiikkia sekä kansanmusiikin että improvisaation pohjalta. Herkällä soitolla ja hetken spontaaniudella he luovat kappaleista värikkäitä sovituksia ja eläviä äänimaisemia.

Timo Alakotila yhtenä Suomen kärkipään kansanmuusikoista ja säveltäjistä täydentää taitavalla pianonsoitollaan Elias Frigårdin saksofonin ja Markus Räsäsen haitarin tarttuvia melodioita ja intiimiä yhteissoittoa. Muusikoiden yhteinen intohimo pohjoismaiseen kansanmusiikkiin ja yhteismusisointiin kohtaa kaipauksen tutkia uutta ja venyttää kansanmusiikin rajoja sekä halun tuoda kaiken tämän ihmisten nautittavaksi.

Elias Frigård - saksofoni
Markus Räsänen - harmonikka
Timo Alakotila - piano ja harmoni
Vierailijana: Anders Hällström - viulu (raita 5)

Elias Tallarin Polska / Indifférence / Rannalla / Meodia / Linnéa & Mattias Brudmarsch / Anders 35-års Polska / El Choclo / Influénce du 7/8 / Memories / Mollisottiisi / Eskon Tango / Stockholm / Innerligheten