Barlast: Svanvik

Kuvaus

Barlast luo uutta ilmavaa maailmanmusiikkia, jonka taustalla kuuluu hiljaisuus. Tarpeeton on riisuttu pois. Ainoastaan nimestä tuli painolasti.

"Jännittävät soitinyhdistelmät ja upea tilankäyttö, keskittynyt ilmaisu, rauhalliset tempot, sävykäs maalailu, sävelletyn ja improvisoidun tasapainoinen sulauttaminen, esimerkiksi näistä yhdistettynä syntyy Barlastin musiikin omaperäisyys ja tenho.

Yhtyeen soittimia ovat pääsäveltäjä Philip Holmin kontrabasso, Heikki Hännisen kitarat, Minna Koskenlahden lyömäsoittimet ja huilu sekä Sanna Salosen sopraanosaksofoni, basso-klarinetti ja mänkeri. Yhden kappaleen koristelee vielä Antti Korholan vieraileva mandoliini. Ylipäätään levyllä kohtaavat sekä samanlaiset (esimerkiksi basson ja bassoklarinetin rinnakkaisuus kantaa Midnatt-kappaletta) että erilaiset (no, sentään mänkeristä sähkökitaraan!), soundimaailmasta tulee rikas ja kaikkiaan jotensakin luomuinen.

Kansanmusiikilliset poljennot ja rubatomaisemoinnit vuorottelevat, sävelletty ja yhdessä improvisoitu lomittuvat. Levy on lopulta kuitenkin hengeltään hyvin yhtenäinen. Pienimuotoisuudessaan ja ajoittain hyvinkin vähäeleisessä minimalismissaan se on ennen kaikkea lämmintä ja hyvin lähelle tulevaa musiikkia, ihmisten ääniä Svanvikistä."

- Pentti Ronkanen (Suomijazz.com)

Philip Holm, kontrabasso
Heikki Hänninen, kitarat
Minna Koskenlahti, perkussiot, huilu
Sanna Salonen, sopraanosaksofoni, bassoklarinetti, mänkeri

1. Svanvik
2. Linjen
3. Ayhamin valssi
4. Som flugors surr i mina örön
5. Stjärnpolskan
6. Mierda Moderna
7. Interludium
8. Midnatt
9. Nyårsromans (feat. Antti Korhola)
10. Svanvik (Outro)