Emma Viljanen: Drag / Veto – För dragspel / Standardibassoharmonikalle

Kuvaus

Kirjan ideana on tarjota ideoita ja aineksia luovaan, elävään soittamiseen. Muuntelu ja improvisointi ovat keskeisessä asemassa. Samalla kirja johdattelee omien kappaleiden tekemiseen sekä kappaleiden sovittamiseen.

Kirjan melodiat ovat suomenruotsalaisia kansansävelmiä. Koska kappaleiden säveltäjä ei ole tiedossa, lukee nuotissa ”trad.”. Sen alapuolella kerrotaan, mistä sävelmä on peräisin. Kirjasta löytyy myös tarkempi luettelo, jossa kerrotaan, kuka pelimanni on sävelmää soittanut (tallennettaessa) sekä mistä alkuperäisen melodian löytää.

Kirjan kappaleet taipuvat monelle eri tasolle. Yksinkertaisinkin muutaman sävelen kappale toimii sekä aloittelijalle että edistyneemmälle soittajalle, kumpikin toteuttaa sen omalla tavallaan ja tasollaan. Kirjan loppupuolella on muutamia vaativampia kappaleita. Niiden tarkoituksena on tarjota virikkeitä pidemmällä oleville soittajille. Muut voivat hyödyntää niitä yhteissoitossa, jolloin ne eivät enää olekaan niin vaikeita.

Kirja on kokonaisuudessaan kaksikielinen - suomi ja ruotsi.

Impro-Rytmer/Rytmi-improja / Nejlika/Neilikka / Göken/Käki / Gula Byxor/Keltaiset housut / Munsala / Bräka-polka/Kerskumispolkka / Slå tillsammen/Lö yhteen / Säj,säj/Kerro! / trimpott / Vaggvisa/Kehtolaulu / John Rosas / Oskars polska/Oskarin polkka / Gråmavalsin/Valitusvalssi / Wilhelms/Wilhelmin polska / Hästpolka/Hevospolkka / Jakas / Pottomommo/Pottamummo / Sällström / Sväng/Kiepaus / Fingerpolka/Sormipolkka / Kengo / Frans vals/Fransin valssi / Westin / Gråmavalsin(bas)/Valitusvalssi (basso) / Forsman / Ängen/Niitty / Ekvall / Gå! / Urmkaren/Kelloseppä / Sorgen/Suru