Iivanainen Johanna ja Mikko, Kalaniemi Maria, Alakotila Timo: Seimiyö

Kuvaus

Kaksi huippuduoa löysi yhteisen sävelen vuonna 2017, jolloin enemmän jazzin puolella vaikuttaneet laulaja Johanna Iivanainen ja kitaristi Mikko Iivanainen sekä nykykansanmusiikin uranuurtajat harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi ja pianisti Timo Alakotila esiintyivät ensimmäisen kerran yhdessä kolmen joulukonsertin verran. Suosiota saavuttaneet konsertit jalostuivat yhteiselle albumille Seimiyö.

Seimiyö-levylle on valikoitunut taiteilijoille rakkaita joulusävelmiä, jotka ovat saaneet uusia, raikkaita vivahteita taiteilijoiden omista sovituksista. Tommy Tabermanin kirjoittama ja Olli Ahvenlahden säveltämä Seimiyö on antanut nimen albumille. Sävelmät saavat sävyjä niin jazz - kuin kansanmusiikistakin, mukana on myös omia instrumentaaliteoksia. Lauluja tulkitsee heleän kaunisääninen Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, kitaristi Mikko Iivanaisen ja pianisti Timo Alakotilan kanssa.

Seimiyö / Varpunen jouluaamuna / Maria, Herran piikanen / Valo / Breath of Heaven / The Little Road to Betlehem / Heinillä härkien kaukalon / Blessings / Me käymme joulun viettohon / Enkelijää / Nyt syttyy valot tuhannet