Johanna lönngren & Rie

Kuvaus

Pietarsaarelainen Johanna Lönngren on ollut kiinnostunut musiikista jo pienestä pitäen ja hän aloitti viulunsoiton 8-vuotiaana Pietarsaaren konservatoriossa klassisella puolella. Kiinnostus kansanmusiikkiin heräsi 16-vuotiaana ja musiikin tyyli vaihtui klassisesta mm. polkkiin, polskiin, valsseihin ja sottiiseihin. 

Johanna on opiskellut Ruotsin Malungin kansakorkeakoulussa sekä suorittanut Kokkolassa Centria ammattikorkeakoulussa kansanmusiikkipedagogin tutkinnon ja toimii viulunsoitonopettajana Pietarsaaressa ja sen lähiseuduilla.

Uusi äänite Johanna Lönngren & Rie (topcd-1062) sisältää suomenruotsalaista Kansanmusiikkia 1800-1900-luvuilta nykyaikaisin sovituksin. Levy sisältää myös Johannan omia sävellyksiä sekä yksi Mikael Mattilan sävellys. Levyn kappaleet ovat tanssiystävällisiä mm. valsseja, polkkia, menuetteja sekä yksi hambo, että yksi sottiisi.

Rie yhtyeen muusikot ovat: Johanna Lönngren, viulu, harmooni, kantele ja laulu, Mikael Mattila, akustinen kitara, Viktor Weijola, akustinen kitara ja Egon Veevo, kontra- ja ukulelebasso.

Johanna soittaa viulua myös La Riippa Groupissa, joka julkaisi debyyttilevynsä vuonna 2018.

Godafton Godafton / Brudpolka e. Edvard Öjst och Kvickströms polka / Jännähambo / Algots schottis / Menuett e. Mickel Bergman / Wilmas vals / Polska e. Matts Israelsson-Ström och polska e. Gustaf Hellman / Menuett från Lappfjärd / Pojkpolskan e. Otto Lillhannus och polska e. Jonas Markusson-Jåfs / Menuett e. Sepp-Fredrik / Antons lillvals