Joonas Widenius, Petri Kumela: Fantasía Andaluza

Kuvaus

Flamencokitara ja klassinen kitara ovat veljeksiä. Joskus soittimet ovat kulkeneet historian aikana yhtä matkaa, välillä hyvinkin lähellä toisiaan ja välillä kauempana. Tällä levyllä kaksi suomalaista huippukitaristia antavat soitinten peilautua toisiinsa.

Kumelan ja Wideniuksen kitaraduolevy Fantasìa Andaluza tuo musiikin maailmaan jotain täysin uutta. Ohjelmisto perustuu kaikkien rakastamaan perinteiseen espanjalaiseen kitaramusiikkiin, mutta otteella jota ei Suomessa ole ennen kuultu. Klassisen ja flamencokitaristin kohtaaminen antaa musiikille uuden ilmeen ja varta vasten tehdyt sovitukset nostavat sävellykset aivan uudelle tasolle. Intiimi herkkyys yhdistettynä tuliseen rytmiin ei jätä ketään kylmäksi!

Sabicas: Fantasía Andaluza / Homenaje "Le Tombeau de Debussy" / Danza del molinero / Danza Espanola No.1 / Francisco Tárrega: Recuerdos se la Alhambra / Isaac Albéniz: Sevilla / Trad. - Manuel Granados: Malaguena / Trad: Verdiales / Nina Ricardo: La delicada / Trad. - Federico García Lorca: Nan de Sevilla / Sabicas: Sevillanas