Kaustisen Näppärit: Kettu, hukka ja jänis. Näppärilauluja

Kuvaus

”Näppäriyttä selvittämään ei yksi attribuutti piisaa. Kyseessä on enemmänkin liike, joka hakee suuntansa periaatteella ei koskaan yli siitä missä aita. Tie on aina mutkainen ja mäkinen, kuiva ja pölyinen, märkä ja kurainen. Meitä saattaa olla kuinka monta vaan, kahdesta kuuteensataan”, kirjoittaa näppäri-faari Mauno Järvelä Kettu, hukka ja jänis ‑levyn kansitekstissä.

Tällä kertaa näppäreitä opettajineen on äänessä viitisenkymmentä, kyseessä on Kaustisen näppärien ympärivuotisesti toimiva ryhmä, jonka edellisestä omasta levystä on jo toistakymmentä vuotta. ”Vuosittaiset Kaustisen suuren näppärikurssin levyt ovat instrumentaalipainotteisempia konserttitaltiointeja. Näppärilaululevyä ovat kaivanneet pitkään niin Näppärien ystävät kuin näppärihengessä opetustyötä tekevät opettajat ja musiikkikasvattajat”, toteaa näppäriryhmän vetäjä Siiri Virkkala.

Legendaarisessa Kaustisen Pelimannitalossa kahtena keväisenä viikonloppuna äänitetty levy koostuu Näppärien ja näppärikurssien ohjelmistosta tutuista kansanlauluista aitoon näppärihenkeen sovitettuina ja reippaaseen näppärityyliin laulettuina. Laulujen nuottimateriaali tulee myös saataville Näppärien verkkosivuille.

Raaliaali / Jos sä olet minun hellunani / Hiirenpoika naitettihin / Piirileikkilauluja Kankaanpäästä / Kettu, hukka ja jänis / Seljanikoi / Pakkanen / Lännen kopein tyttö / Uuskirkkoisten kalalaulu / Hiphoppatahti / Likat oli pieniä pikkuisii / Karhunpeijaispolska