Kivimäki Anne-Mari & Palomylly: Hämeen lauluja

Kuvaus

Anne-Mari Kivimäki on Tampereella asuva freelance-muusikko, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on kehittänyt venäläisen Notka-haitarin ympärille yhtyeitä ja monitaiteellisia soivia taideteoksia ja luonut oman soittotyylin, nykykarjalaisen haitari-trancen. Kivimäki voitti vuoden artisti -palkinnon Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017.

Hämeen lauluja -albumi on syntynyt hämäläisen haitarinsoittajan muistiinmerkinnöistä, kotiseudun tunteesta ja vanhoista tarinoista. Kivimäki on koonnut Palomylly-yhtyeen soittajat Ville Rauhalan ja Pekko Käpin palkitusta Lakkautettu kylä -projektistaan.

Näiden superlahjakkaiden muusikoiden kanssa Anne-Mari Kivimäki on tehnyt albumin verran minimalistista, modernia laulumusiikkia, joka sisältää improvisaatiota ja hiljaista haltioitumista. Neuvostovalmisteista Notka-haitaria säestää Palomylly-yhtye, toiselta nimeltään Juhannuskylän jousiorkesteri, joka ujeltaa tuulen lailla tunnetta Hämeen lauluihin.

Anne-Mari Kivimäki: Notka-haitari, laulu, stomp box
Ville Rauhala: kontrabasso, laulu lyömäsoittimet
Pekko Käppi: viulu, jouhikko, laulu

Killiäinen lemmenlintu / Kaarto - Karataan / Hyhkyn tytöt / Ei hauta tää / Birckala 1981 / Surullinen kirje / Hämäläisten mailla / Iso juhla / Kehtolaulu suite: Alkusoitto, Kehtolaulu, Saattomarssi, Tuu tuu tupakkarulla