KYN: Jos minä puhuisin sinulle

Kuvaus

Mikko Hassisen sävellyksiä ja sovituksia sisältävä etnisen jazzin levy.

35-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Naiskuoro KYN julkaisee ke 26.10.2016 klo 19 Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46-48, Helsinki) kahdeksannen äänitteensä, Jos minä puhuisin sinulle. Levy sisältää viime vuonna Teosto-palkinnon saaneen Mikko Hassisen KYN:lle sekä KYN:lle ja jazzyhtyeelle (Manuel Dunkel, tenorisaksofoni; Ville Herrala, kontrabasso ja Mikko Hassinen, lyömäsoittimet) säveltämää ja sovittamaa etnistä jazzia.

 Etninen jazz on kuoromusiikin genre, jonka KYN on tilausteoksillaan luonut. Siinä kansanperinteemme melodiset ainekset ja tekstit sekä nykyrunous yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan.

“Erityistä levyllä on sen kokoonpano, joka haastaa kuoron osaksi jazzyhtyettä, yhdeksi sen instrumentiksi. Kuoro on sekä solisti että harmonia- ja perkussiosoitin”, KYN:n taiteellinen johtaja, musiikkineuvos Kaija Viitasalo kertoo.

 Levy koostuu kolmesta osasta. Ensimmäisessä kuullaan jazzsovituksina suomalaisia kansanlauluja ja yksi niihin jo rinnastettava elokuvasävelmä. Toisessa amerikkalaiset jazzstandardit muokataan etniseksi jazziksi suomenkielisin tekstein. Kolmannen osan muodostaa Virpi Stenlundin runoihin sävelletty Jos minä puhuisin sinulle -sarja. Siinä omat juuremme ja jazzmusiikin vaiheet ovat läsnä perintönä, joka elää alati ja etsii tässä hetkessä uusia muotoja.