Lauri & Satu: Karnevaalit

Kuvaus

Kuulijoilleen Lauri & Satu tarjoilevat elämänmakuisia tarinoita ja rouheita soundeja rommilasi kädessä nautiskeltavaksi. Bluesin ja kansanmusiikin sekoituksesta syntyy omaleimaista Vantaanjoen suiston juurimusiikkia.

Levyltä löytyy sopivassa suhteessa sekä omia, että lainattuja kappaleita. Mielenkiintoiset soitinnukset sekä hyvin yhteensoivat  lauluäänet sitovat kappaleet eheäksi kokonaisuudeksi.

Lauri Ankerman on aiemmin esiintynyt ja levyttänyt nimellä Lauri “Arno” Ankerman, ja hänen kolmesta aikaisemmasta levystään ensimmäinen voitti YLE:n levylautakunnan 2012.
Satu Lankinen toimii freelancermuusikkona ja musiikkipedagogina sekä viimeistelee maisterinopintojaan Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Lauri ja Satu ovat keikkailleet duona useamman vuoden ajan ympäri Suomea.

Levyllä kuultavista soittimista Lauri soittaa laulun lisäksi kitaroita, bassoa, ukulelea sekä perkussioita ja on pääosin sanoittanut kappaleet. Satu vastaa laulun lisäksi haitarista, jouhikosta, huiluista ja perkussioista. Vierailevina muusikkoina toimivat Erno Haukkala sousafonin, poikkihuilun ja vetopasuunan kanssa sekä Esa Kuloniemisoittaen cid-fiddleä, bassoa ja kitaraa. Esa Kuloniemi on toiminut myös albumin taiteellisena tuottajana.

Kaksi aurinkoa / Lautalla Tallinnaan / Laatikkoon, laatikkoon / Kova poika (Rough Boy) / Panta kaulassa / Kallion joulusatu (Faitytale of New York) / Rommilaulu / Äidin hanuri (Squeeze Box) / Laivoja katsomaan / Porvarit (Les Bourgeois) / Oksa / Ikkuna / Kannattiko lähteä / Karnevaalit loppuu