Marttilan PiiloPelimannit: Hyvää iltaa Ilmajoki

Kuvaus

Marttilan PiiloPelimanneihin kuuluu viisi Rauhalan veljestä, Veli, Pekka, Lasse, Jouko ja Jukka sekä veljenpoika Jari.

Yhtyeessä kaikki soittavat kitaraa ja laulavat yksiäänisesti vahvalla veljessaoundilla, jota on nimitetty mm. pohjalaiseksi roikastamiseksi. Yhtye esittää kansanlauluja ja muita lauluja, joista käsityksensä mukaan tulee kansanlauluja. Erityisen tytkästynyt yhtye on Jussi Asun lauluihin. Toinen suosikkisäveltäjä on eräs tradenomi, joka käyttää salanimieä "Trad" (kansanlaulu).

Yhtye on lähtöisin Etelä-Pohjanmaan Ilmajoelta, mutta nykyään yhtyeen jäsenet asuvat ympäri Suomea. Kotitalon nimi Ilmajoen Röyskölänkylässä on nimeltään Marttila. Kun yhtye aloitti vuonna 1969, vanhin veljeksistä totesi että "pojat esiintyvät vain itselleen ja nurkan takana piilossa". Siitä tuli nimi MPP eli Marttilan PiiloPelimannit.

Marttilan PiiloPelimannit valittiin vuoden 2015 Speliyhtyeeksi.

Mä en pelekää karhua / Hyvää iltaa Ilmajoki / Koskenkorvan Katariina / Larinetta / Alahärmän pojat / Niin kauan minä tramppaan / Halitulijallaa / Annelin laulu / Haitarikilpailut / Et voi tiätää / Ralli / Oman kullan silmät / Kultani kirje / Hannulanjoki / Silloin lähtivät jäät / Made in Pohjanmaa