Murtola Anna: Fuego Por Dentro

Kuvaus

Flamencolaulaja Anna Murtolan sooloprojekti Fuego Por Dentro ("sisäinen tuli, tulta sisällä") keskittyy flamencomusiikin ytimeen: ihmisäänen vahvaan ja herkkään voimaan joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Murtolaa säestävät Suomen eturivin kitaristeihin lukeutuva flamencokitaristi Joonas Widenius, pitkän linjan bassotaituri Hannu Rantanen sekä Espanjassa maailman flamencon huippujen kanssa työskentelevä perkussionisti Karo Sampela.

Ensimmäinen kokonainen suomalaisen flamencolaulajan soololevy, se on saavutus jo sinänsä. Flamencon osa-alueista laulu uudistuu kaikista hitaimmin ja perinteisessä ohjelmistossakin riittää opiskeltavaa koko elämäksi – mutta kun tekee levyn, on hienoa paljastaa itsestään jotain muuta kuin taitavan perinteen tulkitsijan.

Anna Murtola ja flamencokitaristi Joonas Widenius ovat suunnitelleet tyylikkään kokonaisuuden, jossa kuuluu sekä vanhaa että uutta, lainattua ja ehkä sinistäkin.

Anna Murtola, laulu
Joonas Widenius, kitara
Hannu Rantanen, basso
Karo Sampela, perkussiot

La Llama / Tápame / Con Alegría / Sobre Las Palmas / Para Lo Ojos Negros / Bulería Del Desenamoro / Kuljen Takaisin / Fuego Por Dentro / Andando Sola

www.facebook.com/annamurtolaflamenco