Obsidian

Kuvaus

Tailswayn esikoisalbumi “Obsidian” julkaistaan 5 Marraskuuta 2021. Kyseessä on nykyaikainen kansanmusiikkiprojekti, Pernilla Bergmanin ja Johan Nordströmin tekemänä. Albumin musiikki on eklektinen sekoitus eri musiikityylilajeista joista pidämme, näistä keskeinen vaikuttaja on Kelttinen kansanmusiikki. Albumi julkaistaan fyysisenä Cd-levynä sekä digitalisena albumina joka löytyy eri suoratoistokanavista. Albumilta löytyy instrumentaali ”settejä” jotka ovat tyypillisiä perinteisessä Kelttiläisessä musiikissa. Muutama kappale levyllä sisältää lauluakin. Albumin kappaleet on säveltänyt, äänittänyt, miksannut ja maasteroinut Johan ja Pernilla. Esikoisalbumimme teko on kestänyt pitkään. Aloitimme yhdessä soittamisen akustisena viulu- ja buzukiduona jo vuonna 2013. Viimeiset vuodet olemme kehittäneet omaa uniikkia soundia omassa kotistudiossa. Johan Nordström on ääniteknikko sekä multi-instrumentalisti. Hän soittaa bassoa, kosketinsoittimia ja irlantilaista buzukia. Pernilla Bergman on viulisti, laulaja, säveltäjä sekä musiikkituottaja. Useimmiten Johan luo soinnut ja rytmit, Pernillan osuus on kiinnostavien kappaleiden ja melodioiden säveltäminen. Sovitamme ja tuotamme kaiken musiikkimme yhdessä. Jokainen tuotanto-osuus esikoisalbumissa on omaa tekoa. Albumin nimellä “Obsidian” on oma tarinansa. Obsidian on aine joka muodostuu kun laava jäähtyy nopeasti. Se on lasin kaltainen ja kimaltelee usein liilan värisenä. Koska obsidiaani voidaan hiota se on usein erittäin terävä ja sitä on aikoinaan intiaanit käyttäneet veitsien terien tekoon. Vielä tänä päivänä on kirurgeja jotka käyttävät obsidiaaniskalpelleja jotta leikkausjäljet olisivat pienet ja arpimuodostumiset olisivat vähäisiä. Vaikeina aikoina muistutamme itsemme obsidiaanista, jotta emme käyttäisi aikaa ja energia turhuuksille voimme rauhoittua (jäähtyä) nopeasti. Näin voimme nauttia arjesta ja olla onnellisia yhdessä. Obsidiaani on myös albumimme väriteema.

Shortly in English

Tailsway is a contemporary folk music project by Pernilla Bergman and Johan Nordström. Our music is an eclectic blend of musical genres that we like, with a strong emphasis on our love for Celtic folk music. You can also hear traces of our Scandinavian tradition in some of the tracks. Tailsway’s album Obsidian consists of our original compositions.

Kort på Svenska

Tailsway är ett modern folkmusikprojekt av Pernilla Bergman och Johan Nordström från Pargas. Musiken på vårt debutalbum Obsidian består av egna kompositioner. Vi är väldigt influerade av keltisk och nordisk folkmusik, men också av andra genrer som till exempel pop, blues, jazz och fusion. Allt det här blandar vi ihop på vårt album.