Päre: Hausjärvi beat

Kuvaus

Päre on ensimmäinen suomalaisen säkkipillin yhtye 200-vuoteen – tai koskaan.

Yhtye tutkii rohkeasti soittimen mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia suomalaisen kansanmusiikin eri kerrostumien ja muiden perinnesoitinten soittotyylien ja repertuaarin kautta. Ohjelmistossa on talonpoikaisajan pelimannitanssimusiikkia, kuten polskaa, valssia, menuettia ja sottiisia sekä minimalistisempia pienkantele-,jouhikko- ja paimensävelmiä, joiden juuret ulottuvat varhaisempaan aikaan. Yhtyeen sointi on ikiaikainen ja moderni, suomalais-ugrilainen ja kansainvälinen. Säkkipillin rinnalla soivat muutkin harvinaiset soittimet kuten oktaaviviulu ja paimenpuhaltimet.

Innovatiivisen lyömäsoitintyöskentelyn täydentämänä Päreen muusikot uppoutuvat hypnoottiseen grooveen, jota voisi luonnehtia akustiseksi luomuetnodiskoksi. Päreen muusikot ovat kaikki suomalaisen kansanmusiikin eturivin taiteilijoita.

Muusikot:

Piia Kleemola - viulu, oktaaviviulu, 15-kielinen kantele
Oskari Lehtonen - lyömäsoittimet
Petri Prauda - suomalainen säkkipilli
Jarmo Romppanen - 10-kielinen mandola
Tapani Varis - liru, munniharppu, pitkähuilu

Hausjärvi beat / Karhunpeijaispolska/Voi minuu, polone poiga / Gammal vals från Lappträsk/Långdans / Menuetti Oravaisista/Polska Bromarvista / Åttastjillingspolskan/Polska från Lappfjärd / Trepatska / Laulu/Pajatusta/666 / Pielijärvi