Pesonen Paavo: Past Comes Back to Haunt You

Kuvaus

Past comes back to haunt you on monenlaisen perinnemusiikin ja musiikkikulttuurin pesostettu, instrumentaalinen sulautuma. Levyn olisi voinut varustaa nimellä The rough guide to traditional european-american folk guitar music by Paavo Pesonen. Albumilla soi vain Pesosen akustinen kitara. Kuusi- ja kaksitoistakielinen sekä resonaattori.

Past comes back to haunt youn teema on irtonainen, lennokas ja hivelevän kaunis pikkaus. Alkukantaista deltabluesia tai modernia kitaranvingutusta ei siltä löydy.

Yli puolet levyn kappaleista on Pesosen sävellyksiä. Sävellyksiä, mukaelmia. Niissä on teemoja ja vaikutteita vanhoista lauluista, mutta silti ne ovat Pesosen omia. Kunnianosoituksia, perinteen jatkamisia. Covereistakin hän tekee omiaan. Pesosen kitaran iso soundi ei lakkaa ihmetyttämästä. Yksi mies, yksi kitara.

Paavo Pesonen: 6 - & 12 -kielinen akustinen kitara, resonaattorikitara
     
Maythorn / Where deep waters flow / Coon can blues / Cripple creek / Guitar rag / When the soil is soft again / Amazing grace / Till morning clear / A man ain't nothing but a man / Dark was the night, cold was the ground