Petäjä: ”40950”

Kuvaus

Monissa yhtyeissä vaikuttanut Jussi Petäjä julkaisee ensimmäisen soololevynsä – 40950-albumilla yhdistellään ennakkoluulottomasti kokeellista rockia kakofoniaan ja kansanmusiikkisävyihin

Muuramelainen muusikko–säveltäjä Jussi Petäjä on toiminut pitkään maamme vaihtoehtoisemmalla musiikkikentällä. Monipuolinen musiikintekijä tunnetaan muun muassa yhtyeistään Captain Cougar, White Jackets, Aili & Folks ja Prusikoukku. Tänä vuonna on vihdoin Petäjän ensimmäisen soololevyn aika. 

Albumin alkutahdit lyötiin vuonna 2014, jolloin Petäjä työskenteli Suomen Kulttuurirahaston vuoden mittaisella sävellysapurahalla. Välillä prosessi hieman pysähtyi, ja teos jo hautautuikin hetkeksi, mutta nyt hän on saanut albumillisen kappaleita julkaisuvalmiiksi.

“Oli aika tehdä tietynlainen välitilinpäätös täysin henkilökohtaisen työn kautta. Kirjoitin ja sovitin kappaleet, minkä lisäksi olen myös soittanut ja laulanut tämän musiikin noin 90-prosenttisesti itse, muutamia vierailijoita on mukana”, hän selvittää.

Myös äänitys- ja tuotantopuoli on pitkälti Petäjän omissa käsissä. Hän kokee onnistuneensa tekemään musiikkia, jossa kyllä kuuluu samoja sävyjä kuin hänen bändiensä tuotannossa – mutta joka silti on jotain omanlaistaan.

”Suurin osa lauluista on kulkenut monia teitä, umpikujia ja vääriä seassa, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että kovin montaa asiaa ei tekisi mieli muuttaa”, kokonaisuuteen tyytyväinen Petäjä summaa.

"40950"-albumin julkaisee Pinetree Records. Albumi julkaistaan streaming-palveluissa ja rajoitettuna CD-painoksena 5.10.2018.

www.jussipetaja.com

https://open.spotify.com/artist/7KIve7j3aqq4C22g0XTFGw?si=25xSrI88S2-kPZ...

https://petaja.bandcamp.com/releases

sanottua:

"40950 ei ole sieltä helpommasta päästä albumeita purkaa, koska kokoon on saatettu niin kovin erilaisia osasia. Mutta, ja tämä on iso mutta, kokonaisuus on hämmästyttävän ehyt ja Petäjän lämmin lauluääni auttaa paljossa." -Mika Roth, desibeli.net

"The album is something of an anthology of patterns, rather than a linear narrative with each track of the eight on 40950 being of different source to one another. The range of  conceptsinclude ambient electronica, clunky-rock, synthesised-folk and many more." - emergingindiebands.com