Pohjola Project

Kuvaus

Ihmisellä on syntymästä asti luontainen viehtymys ääneen ja sen tuottamiseen. Tämä viehtymys kanavoituu vaikkapa neljävuotiaana pojannassikkana aloitettuun viulunsoittoon. Teinivuosina alkaa kitara kiinnostaa enemmän. Viulunsoiton jatkaminen on hinta, jonka nuori mies joutuu kitaratunneista maksamaan. Viisaita vanhempia tästä kiittäminen. Jatko on omissa käsissä.

Tämän levyn musiikin säveltäjä kiinnostui äänestä siinä määrin, että halusi opiskella sen taltioimisesta itselleen ammatin. Opiskelu tutustutti miehen myös kansanmusiikkiin. Irkkubändin viulistina hän oli vähällä päätyä suositun viskimerkin mainoskiertueelle. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja alkuperäinen urasuunnitelma klassisen musiikin äänittäjänä toteutui.

Viulu jäi vuosiksi. Sitten työ musiikin parissa vei miehen Kaustiselle. Sen jälkeen jatkui viulunsoitto ja mies sävelsi ensimmäisen kansanmusiikkikappaleensa. Syntyi lisää kansanmusiikkia, ja ennen pitkää ajatus omasta levystä. Löytyi loistava viulisti, sitten mahtava pianisti. Syntyi Pohjola Project. Säveltäjän terveiset ovat yksiselitteiset: "Kuunnelkaa sitä musiikkia."

Pohjola Project

Kuu ja jänis / Antin matalampi valssi I ja II / Ruotsalainen / Pajalahti I ja II / Yläpolska / Marian surumarssi / Alapolska / The Mosse Morning Jig / Hambo II / Polska Amstel / Essaaren marssi