Seikkailuorkesteri: Maailmalle! – Aistiseikkailu II ja III

Kuvaus

Seikkailuorkesteri perustettiin hyvin pitkälti yleisön pyynnöstä keväällä 2016. Sanna Leena Saarisen varhaiskasvatukseen suunnattujen Aistiseikkailu kirjojen ja materiaalien menestyksen myötä tekijältä oli alettu kysellä musiikkivinkkejä tarinoiden taustalle. Jonkin aikaa valmiita kappaleita ehdoteltuaan Saarisella heräsi idea Aistiseikkailun pohjalta kirjoitetuista uusista lauluista. Homma nytkähti lupaavasti liikkeelle, kun mukaan tuli Riikka Rauhala – Saarisen lailla musiikkikasvatukseen erikoistunut varhaiskasvatuksen opettaja hänkin.

Seikkailuorkesterin kokoonpanon täydennykseksi löytyivät viulisti Suvi Karppila, kitaristi Marko Aho ja multi-instrumentalisti Tapsa Kojo. Kaikki viisi Seikkailijaa myös laulavat.

Vuoden 2018 alkumetreillä julkaistiin puurtamisen tuloksena Maailmalle! – Aistiseikkailu II ja III. Se kutsuu kuulijat mukanaan monenlaisiin seikkailuihin. Kuten otsikkokin kertoo, niin maailmalla kierrellään kattavasti. 22 kappaleen aikana ehditään vierailla kaikilla kuudella mantereella ja tavata monia uusia tuttavuuksia.

Luovaan ja moniaistiseen toimintaan kannustava Aistiseikkailu tukee lapselle tärkeitä toimintatapoja: leikkiä, liikkumista, taiteellisia kokemuksia, itseilmaisua sekä kiinnostavien asioiden ja ilmiöiden tutkimista. Käyttäjäpalautteen mukaan myös aikuisten on helppo nauttia Seikkailuorkesterin akustispainotteisesta musisoinnista. Instrumentaation pääroolissa vuorottelevat viulu, haitari ja ukulele. Komppimaailma rakentuu akustisen kitaran, mandoliinin, sähköbasson ja lyömäsoitinten varaan. Kanteleen ja munniharpun kaltaiset harvinaisemmat herkut värittävät sointia.

Seikkailuorkesterin kaikki jäsenet ottavat osaa laulujen kirjoittamiseen. Uudella levyllä peruskokoonpanon lisänä vierailee myös Johanna Mäkeläinen. Hän seikkailee yhden kappaleen verran lauluntekijänä, laulajana ja kitaristina.

Vaikka Seikkailuorkesterin levyt onkin tehty täydentämään suuren suosion saavuttaneita kirjoja ja korttisarjoja, niin ne muodostavat myös oman itsenäisen kokonaisuutensa.

Maailmalle / Kuka oon? / Pohjoismaat / Olgan laulu / Linna vuorella / Villava villa / Tammi / Pizza / Afrikassa / Kamelin jäljillä / Pilli Pingviini / Alli Appelsiinipuu / Leija & lohikäärme / Rolle Robotti / Pom pom pom / Ulla Ukulele / Karhut / Iso biisoni preerialla / Popparit / Kopsahtaa kannat / Masa Mopo / Hei hei ja moi