Sväng Plays Tango

Kuvaus

Eero Turkka kuvaa suomalaista tangoa levyn sisälehdillä seuraavasti:
”Suomalainen tango on argentiinalaista serkkuaan tasaisempi ja mollivoittoisempi. Sen kiihkeys on pidäteltyä ja pinnan alla, eikä se hötkyile turhilla vaihtoaskeleilla ja kiemurteluilla. Se on pienen ihmisen suurta haavetta ilman ulkomaista ketkutusta ja riettautta.”

Svängin laatima suomalaisen tangon kokoelma on vahvan subjektiivinen läpileikkaus aiheesta, johon yhtye lisää oman luovan panoksensa kolmella uudella suomitangolla, yksi kultakin yhtyeen säveltäjistä.

Tango on ollut olennainen osa Svängin ohjelmistoa yhtyeen ensimetreiltä lähtien, tuskin yhtään konserttia on soitettu ilman tangoa.
”Poissa on päivä, paiste auringon / taas harmaata synkkää, ympärilläni on…”
Suomesta, surun kautta, olkaatten hyvät!”

Svängin jäsenet valitsivat levylle ne tangot, jotka ovat heitä eniten lämmittäneet. Niiden lisäksi sävellettiin muutama oma suomitango tähän joukkoon sopivaksi. Kaikissa sovituksissa kunnioitetaan suomitangon perinnettä ja tanssittavuutta.

”Sväng plays Tango” (Galileo Music, GMC081) on yhtyeen kahdeksas studioalbumi ja se julkaistaan virallisesti 6.7.2018 Kaustisilla yhdessä Tangoteatteri Kiutan tanssijoiden (Marjo Kiukaanniemi ja Timo Hakkarainen) kanssa, sekä kesän kiertueilla ja konserteissa Euroopassa.

 

Syyspihlajan alla / Liljankukka / Muista minua / Sateen tango / Soi maininki hiljainen / Tango Humiko / Tango Taga / Hugolle / Maggien tango / Kaipaustango / Siltatanssit

 

Eero Grundström - kromaattiset ja diatoniset huuliharput
Jouko Kyhälä - harmonetta, kromaattinen huuliharppu
Pasi Leino - bassohuuliharppu
Eero Turkka - kromaattiset ja diatoniset huuliharput