Uimonen/Lorenzen: Trilogia/Trilogi: Indigo

Kuvaus

Pianisti Emmi Karoliina Uimosen ja tanskalaisen haitaristin Troels Strange Lorenzenin musiikki sieppaa mukaansa heti alkusävelistä.

Uimonen / Lorenzen on uusi suomalais-tanskalainen duo, joka uskoo, että kauneuden lait eivät noudata rajoja. Uimonen / Lorenzen ei pelkää rikkoa lajityypin normeja.
Duo muodostettiin, kun Emmi Karoliina Uimonen ja Troels Strange Lorenzen löysivät toisensa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta ja huomasivat, että he puhuvat samalla kielellä esteettisesti ja filosofisesti. Heidän musiikkinsa on nykyajan pohjoismaisen kansanmusiikin, jazzin, klassisen impressionismin ja maailmanmusiikin yhdistelmä yhdistettynä polyrytmisiin, ei-länsimaisiin asteikkoihin ja monenlaisiin asioihin, jotka ovat tehneet heihin musiikillisen vaikutuksen kuten Chopin, Radiohead, Nina Simone, Gabriel Kahane ja Punch Brothers.

Debyyttialbumi "Trilogia / Trilogi: Indigo" sai nimensä syvän sinisen melankoliaan, joka esiintyy jokaisessa kappaleessa. Se on sielunmaisemaa, jonka Uimonen ja Lorenzen jakavat taiteilijoina.