Valma & VarsiNaiset: Laulaja vailla ääntä

Kuvaus

Laulaja vailla ääntä -levyllä nostetaan esiin vaiettu aihe, häpeä. Yhtyeen kolmas albumi on rohkea ja mieleenpainuva kuvaus ihmisen kasvusta omaksi itsekseen. Matka pitää sisällään niin kipeitä kohtaamisia kuin ihania oivalluksia. Albumin kappaleet ovat laulaja-lauluntekijä Vilma Talvitien ja Lauri Hongiston säveltämiä ja sanoittamia, sekä yhtyeen yhdessä sovittamia.
Vallattomasta lavaesiintymisestä ja vangitsevasta tarinankerronnasta tunnettu Valma & VarsiNaiset (2010-) ammentaa suomalaisesta suorapuheisuudesta, syvällisyydestä ja huumorintajusta. Vilma Talvitien suomenkielisissä pop/folk-vaikutteisissa lauluissa elämää pohditaan pintaa syvemmältä, kipeitä aiheita kaihtamatta. Yhtyeen uniikin musiikin kulmakiviä ovat VarsiNaisten komeat lauluharmoniat, kekseliäät jousisovitukset ja kaiken pohjalla alkuvoimainen elämänilo. Valma & VarsiNaisilta on ilmestynyt kolme albumia, Tuli talvi, ei tahottu (2012) ja Jalat alta (2015). Kolmas albumi Laulaja vailla ääntä julkaistiin 12.4.2018.

Muusikot:
Vilma Talvitie – laulu, piano
Laura Kuisma – viulu, laulu, piano
Sannis Sundström – viulu, kellopeli, laulu
Reetta Kuisma – kontrabasso, kellopeli, laulu
Lauri Hongisto – kitara, cittern, laulu
Aino Liutu – sello

Rikos ja rangaistus / Pelkkää vettä / Lapsen varjo vierellä / Eturivin tyttö / Juokse poika juokse / Meren tytär / Sieluni laulaa äänissä / Veljeni valkea / Paluu