VIMMA: Meri ja avaruus (albumi)

Kuvaus

Etnogaala 2020 Vuoden Tulokas -ehdokkaaksi valittu VIMMA -yhtye julkaisee esikoisalbuminsa "Meri ja Avaruus" perjantaina 4.10. Albumi on progressiivisen rockin, kansanmusiikin ja nykyrunouden voimakas yhdistelmä, joka ottaa kantaa nuorten tekijöidensä kannalta oleellisiin aiheisiin: ympäristöön, ilmaston muutokseen ja planeettamme tulevaisuuteen. Vastikään Saura Bookingin kanssa agentuurisopimuksen tehnyt yhtye julkaisi aiemmin tänä vuonna kehutun Studio Live EP:n.

Yhtyeen keskeisenä voimana toimii viulisti-säveltäjä Pessi Jouste. 9-henkinen folk/rock-orkesteri on vuoden 2017 esikois-EP:nsä julkaisun jälkeen ollut näkyvästi esillä mm. Kaustisen festivaaleilla ja Pispalan Sottiisi -festivaaleilla Tampereella. Huhtikuussa julkaistu Studio Live EP on nimensä mukaisesti kertaottona äänitetty ja antoi loistavan näytteen yhtyeen kyvyistä vahvana live-aktina. Bändin live-voimaa on EP:n julkaisun jälkeen päästy todistamaan mm. Eclipse Jazz Clubilla, Etno-Espa -festivaaleilla sekä jälleen Kaustisen festivaaleilla 2019.

KOKOONPANO:

Eeva Rajakangas – laulu 
Pessi Jouste – viulu
Roope Jokinen – viulu 
Jaakko Arola – saksofoni
Otto Porkkala – sähkökitara 
Kalle Outila – akustinen kitara 
Aino Kallio – piano 
Santeri Kettu - basso
Aapo Lankinen - rummut
 

Musiikillaan Vimma edustaa muutosta; kappaleissa käsitellään mm. luontosuhdetta, ilmastokriisiä ja erilaisuuden kokemuksia utopioita ja muita tulevaisuuskuvia rakentaen. Myös tuleva Meri ja Avaruus -albumi ottaa vahvasti kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin musiikin soljuessa luontevasti herkistä, lähes kamarimusiikkia muistuttavista sävelmistä taiderockin jylhään pauhuun.


PROMOKAPPALEET JA YHTEYDENOTOT:
Tapio Ylinen
Eclipse Music
ylinen.tapio@gmail.com
0445532977