Kapela Maliszówin vapautta & iloa elokuussa

Puolalainen perheyhtye vierailee Loviisassa & Helsingissä

Etnosoi!-festivaali saa elokuussa vieraakseen Kapela Maliszówin Puolasta. Tiistaina 15. elokuuta klo 19 yhtye esiintyy Loviisassa, Saltbodanissa ja seuraavana päivänä, keskiviikkona 16. elokuuta klo 16 Helsingissä, Etno-Espalla. Kapela Maliszówin vierailu johdattaa samalla Etnosoi!:n syksyn ohjelmaan, joka on viimeisiä lisäyksiä vaille valmis. Elokuussa nautitaan kuitenkin vielä kesäisestä tunnelmasta.

Kapela Maliszów on perheyhtye, jossa soittaa puolalainen multi-instrumentalisti Jan Malisz ja hänen lapsensa Kacper ja Zuzanna. Yhtye on inspiroitunut Beskid Niskin ja Pogorzen musiikista ja Etelä-Puolan musiikkitraditiosta. Kansanlaulut ja tanssimusiikki Gorlicen alueelta on perinteisesti soitettu viululla, basolialla (selloa muistuttavalla kansanmusiikki-instrumentilla) ja rummulla. Yhtyeen musiikki on arkaaista, ja siinä yhdistyy musisoinnin vapaus, ilo ja improvisaatio. Kapela Maliszów on saanut kansainvälistä tunnustusta ja palkintoja, ja kiertänyt laajalti Euroopassa.

Kacper Malisz – viulu
Zuzanna Malisz – laulu, rummut
Jan Malisz – basolia, haitari, laulu

tiistai 15.8. klo 19
Kahvila & Ravintola Saltbodan, Laivasilta 4, Loviisa
keskiviikko 16.8. klo 16
Etno-Espa, (Espan lava) Eteläesplanadi 1, Helsinki

Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy
Konsertti toteutetaan osana Sounds of Europe -yhteistyöverkoston toimintaa, jossa Maailman musiikin keskus & Etnosoi! ovat mukana. Kiitämme tuesta Creative EU -rahoitusohjelmaa.

Kuva: Jakub Nowotyński

Lisätietoja: Mari Pääkkönen / tiedotus, tuotanto / 046 8783 720
etnosoi@globalmusic.fi

facebook.com/Etnosoifestival
instagram.com/etnosoi/
etnosoi.fi