Camino Flamenco @ Helsinki

Kuvaus

Camino Flamenco on kutsunut syyskiertueen vierailijaksi ruotsalaisen flamencolaulaja Marianne Holmboen. Viime talvena he esiintyivät yhdessä Helsingin Flamencofestivaalin kotimaisena pääesiintyjänä ja hyvin sujunutta yhteistyötä päätettiin heti jatkaa. 

Syyskiertuella 4.–14.10. kollektiivin esitys Décadas – Flamencon voimaa nähdään yhteensä kuudella eri paikkakunnalla Helsingistä Vaasaan. Suomalaisjäsenet Toni Jokiniitty (kitara) sekä Erika Alajärvi, Tove Djupsjöbacka ja Marja Rautakorpi (tanssi) ovat esiintyneet yhdessä keväästä 2016 asti. Heidän esityksensä on nähty muun muassa Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, lukuisilla näyttämöillä Turun Sibeliusmuseosta Kemijärven kulttuurikeskukseen sekä Tukholmassa FlamencoFredag-konserttisarjassa. 

Flamencossa tanssi ja musiikki ovat yhtä, ja tässä esityksessä molemmista saadaan nauttia täysin siemauksin.Camino Flamencon tanssijat ovat tyyliltään erilaisia ja myös eri-ikäisiä, mikä tuo mukanaan monimuotoista ilmaisua. He kaikki ovat syntyneet eri vuosikymmenillä (esp. décadas), ja tästä juontaa juurensa esityksen nimi "Décadas - Flamencon voimaa!". Osin uudistunut ohjelmisto pitää sisällään perinteistä flamencoa persoonallisin maustein. Ohjelmistossa kuullaan myös parhaillaan toista levyään työstävän Toni Jokiniityn omia sävellyksiä.

Marianne Holmboen vierailua tukee Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

Esitykset Valtimonteatterissa:
13.10. klo 19.00 ja 14.10. klo 18.00

Liput 25/22 €, ennakkomyynti Tiketti: https://www.tiketti.fi/Decadas-Flamencon-voimaa-Valtimonteatteri-Helsink...

Lisätietoja: www.caminoflamenco.fi