Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala pyöräkiertue 2019

Kuvaus

Kahden viisikielisen viulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala vie pyöräillen musiikkiaan pitkin eteläistä Suomea heinä-elokuussa. Yhtye konsertoi kahdella pyöräkiertueellaan 22.-25.7. sekä 8.-10.8 Uudellamaalla ja Orimattilassa. Kiertuetta on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Ma 22.7.
klo 12 Kahvila Kampela, Helsinki
klo 16 Kahvila Navetta, Sipoo
Ti 23.7.
klo 13 Porvoon pääkirjasto, Porvoo
klo 19, Ravintola Olkkari, Pukkila
Ke 24.7. klo 19 Mallusjoen Takinkääntöviikot, Mallusjoki
To 25.7. klo 12 Pyhän Laurin kirkko, Vantaa

To 8.8. klo 16 & 17 Keravan kesäkirppis / Keravan kirjasto, Paasikivenaukio, Kerava
Pe 9.8. Tuusulan taiteiden yö, Tuusulan rantatie
klo 18 Klaavola
klo 19 Krapi ravintola Mankeli
klo 20 Lottamuseo
klo 20.45 Aleksis Kiven kuolinmökki
klo 21.30 Halosenniemi
La 10.8. klo 16 Roihuvuoren Rio, Helsinki

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on akustinen kokoonpano, joka kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta, mahtuu pieneen tilaan eikä tanssittavuuttakaan musiikista puutu! Yhtyeen ohjelmisto koostuu suomalaisista arkistojen helmistä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen sekä duon tilaamista sävellyksistä.

Duo on konsertoinut Suomessa laajasti ja ulkomailla yhtye on esiintynyt mm. Iso-Britanniassa, Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa. Yhtyeen toinen levy ‘Piilokisa’ julkaistiin vuonna 2018 ja ensilevynsä ‘Tyttörinki’ duo julkaisi vuonna 2012. Samana vuonna yhtye voitti Konsta Jylhä -kilpailun perinnesarjan I:n palkinnon sekä sai erikoismaininnan perinnetuntemuksesta.

Lisätietoa yhtyeestä löytyy internetistä osoitteista www.facebook.com/duoemiliasuvi ja www.youtube.com/duoemiliasuvi.

"En ennen tätä konserttia ymmärtänyt mitä todellinen duosoitto on. Heillä oli muusikkoina uskomaton yhteys toisiinsa koko keikan ajan." - Veikko Halmetoja, galleristi ja taidekriitikko

... Not from the classical stable but of classic stature.”
- Andrew Crownshaw, fROOTS March 2018

“Det blir bättre ju mer jag lyssnar” - Lira Musikmagasin, Thomas Fahlander

”Itkin, nauroin ja ostin levyn. Huikeat mimmit, yksi elämäni parhaista klubikeikoista evö!” - Rosa Meriläinen, kirjailija

"Perinnetuntemus ja vahva oma ääni yhdistyvät duon soitossa ja mikä virkistävintä, turha krumeluuri on vältetty. Soitossa kyse tuntuu olevan musiikista; menosta ja poljennosta."
- Amanda Kauranne, Kansanmusiikin ilta, YLE 1