Frigg album release concert

Kuvaus

Frigg julkaisee kahdeksannen levynsä

Suomalaisen kansanmusiikin kärkinimiin kuuluva Frigg julkaisee seitsemännen levynsä ”Frost on Fiddles” perjantaina 2.6. musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä.

Friggin musiikki on menevää ja samalla hienostunutta sekoitusta pohjoismaista perinnettä ja americanaa, jonka kautta yhtye on valloittanut kuulijoita ympäri maailman. Edellinen studioalbumi ”Polka V ” vuodelta 2012 valittiin vuoden Suomen Kansanmusiikkiliiton kansanmusiikkilevyksi ja oli ehdolla Teosto -palkinnon saajaksi.

Aktiivisen ja pitkän uransa aikana seitsenhenkinen kokoonpano on vienyt valloittavat viulunsa Pohjois-Amerikkaan, Australiaan, Japaniin ja Malesiaan unohtamatta Eurooppaa sekä Iso-Britanniaa. Monet tunnetut festivaalit ovat kuuluneet mittavaan kiertuekarttaan, esimerkiksi Celtic Connections, Glatt und Verkehrt, WOMADelaide, Førde Festival, sekä Rainforest World Music Festival, muiden muassa. Globaali maailmanmusiikin media on myös huomioinut Friggiä laajasti – fRoots ja Sing Out! ovat julkaisseet artikkeleita ja haastatteluja, BBC Radio 3 on soittanut live-esityksiä, ja Songlines on nostanut yhtyeen Top of the World –listalleen kahdesti.

Yhtyeen levynjulkaisukeikalla kuullaan uutta Frigg -kokoonpanoa. Alkuperäisen kitaristin Tuomas Logrénin tilalle toivotetaan tervetulleeksi Anssi Salminen. Basson varteen tarttuu jo pidempään Antti Järvelän sijaisena toiminut Juho Kivivuori.

Friggissä soittavat:

Tommi Asplund, viulu
Alina Järvelä, viulu
Esko Järvelä, viulu
Tero Hyväluoma, viulu
Juho Kivivuori, basso
Petri Prauda, mandoliini ja cittern
Anssi Salminen, kitara