Georgialaisen laulun kesäleiri Sipoon saaristossa

Kuvaus

♫ ♫♫ Herätys kaikki musiikin harrastajat, georgialaisen kulttuurin ystävät ja laulajat yli rajojen: harvinainen tilaisuus! ♫ ♫ ♫

Georgialaisen laulun kesäleiri Sipoon saaristossa on avoin kaikille, eikä edellytä aikaisempaa kokemusta. Kurssikielenä on englanti ja laulukielenä georgia. Jälkimmäistä ei tarvitse osata.

Kurssin opettajana on Tbilisin musiikkikonservatoriossa opiskellut georgialainen etnomusikologi ja laulupedagogi Nana Mzhavanadze, joka tutkimustyönsä ohessa opettaa georgialaista laulua eri puolilla maailmaa. Hän on johtanut lukuisia laululeirejä myös Georgiassa. Nana on rakastettu ja taitava opettaja, joka saa vasta-alkajatkin helposti mukaan. Opetus perustuu pääasiassa kuulonvaraiseen oppimiseen.

Opetustunnit ovat rentoja, hyväksyviä ja lämminhenkisiä. Opimme lauluja Georgian eri alueilta, piiritanssia sekä georgialaisia kirkkolauluja. Ei huolta, vaikka eksyisikin sävelistä hetkeksi, sillä vierellä tai lähellä on aina toinen, jota seurata. Siispä tule rohkeasti mukaan oppimaan georgialaista polyfonista lauluperinnettä. ♫ ♫ ♫

Laululeiri järjestetään Sipoon Kaarinansaaressa, vain 25 km Helsingistä. Kesäkoti Kallioniemellä on majoitus- sekä ryhmätyötiloja (ruokasali, paviljonki, tanssilava, grillikatos). Luonnonkaunis kolmen hehtaarin saaristoalue tarjoaa upeat puitteet niin laululeirille kuin veneilyyn, uintiin, saunomiseen ja luonnossa liikkumiseen.

“When we as Georgians open our mouths to sing, our eyes are already searching for other voices to join. Within our music-making, the separation, loneliness and isolation of our complex modern day existence has no place. Only our love belongs here. Through this cherished vein, we Georgians carry all that we hold dear. The bloodline of our ancestors. The heartbeat of our nation. The secrets of our immortality. It will be my honour to share our songs with you.”
- Nana Mzhavanadze

Osallistujamäärä on rajoitettu, joten kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa. Edeltävä leiri täyttyi nopeasti.