Hailuodon paritanssiretriitti ja tanssisoittokurssi

Kuvaus

KANSANOMAISTEN PARITANSSIEN JA TANSSISOITON LEIRI HAILUODOSSA 15.-17.11.2019

Oulun kupeessa on Hailuodon saari, jossa pimeä marraskuu muuttuu hetkeksi onnelliseksi tanssivien ja soittavien ihmisten yhteenkokoontumiseksi. Leiri on tanssiretriitti, jossa nautitaan kiireettömästä yhdessäolosta tanssin ja soiton merkeissä. Paritanssileiri toimii Hailuodon Nuorisoseurantalolla ja muusikkojen tanssisäestystyöpaja Hailuodon Panimolla. Yhteinen tanssi ja soitto huipentuvat iltabileissä Panimon hämärässä.

Leiriä johtaa Hanna Poikela, mukanaan joukko kansantanssin ja -musiikin ammattilaisia. Tanssiin innostamassa on Hannan lisäksi Petri Kauppinen, Antti Savilampi ja Paula Kettu. Musiikista leirillä vastaavat Petri Prauda, Osmo Hakosalo, Aale Luusua ja Anne-Mari Kanniainen.

Paritanssileiriohjelma sisältää erilaisten kansanomaisten paritanssien opetusta ja tanssimista elävän kansanmusiikin kanssa. Syvennymme parikontaktiin sekä tanssin ja musiikin yhteyteen. Lajeina käytetään monia kansanomaisen paritanssin lajeja: sottiisi, valssi, polska, hambo, polkka, masurkka ja jenkka. Osallistujilta toivotaan aiempaa kokemusta paritanssista. Halutessaan kurssilaiset voivat ottaa mukaan omia soittimia, ja osallistua välillä musisoiden.

Muusikoiden työpajassa paneudutaan tanssisoiton saloihin. Syvennymme poljentoon ja eri tanssilajeihin korvakuulolta opeteltavien kappaleiden kautta. Pohdimme kontaktia tanssijoiden ja toisten soittajien kanssa. Taidot otetaan heti käyttöön yhteisissä tansseissa.

Leirin tuottajana toimii Pohjois-Pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistys. Järjestäjät ovat Hanna Poikela ja Annamari Martinviita. Yhteistyökumppaneina ovat Suomen Nuorisoseurat ja Taiken Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta. Koulutus järjestetään Opintokeskus Kansalaisfoorumi tuella.

TANSSILEIRIN AIKATAULUT
Pe klo 18-22 Nuorisoseuralla, n. klo 22 Panimolla
La klo 10-13 ja 15-18 Nuorisoseuralla, n. klo 20 Panimolla
Su klo 10-14 Nuorisoseuralla
Ohjatun ohjelman laajuus yhteensä 20+ oppituntia.

Tauoilla on ruokailuja ja vapaata saareen tutustumista. Hailuoto kokonaisuudessaan on luokiteltu kansallismaisemaksi, suosittelemme lauantai-iltapäivällä Marjaniemeen tutustumista.

TANSSISOITTOTYÖPAJAN AIKATAULU
La klo 12-13 ja 14-18 Panimolla, osan aikaa Nuorisoseuralla
La iltabileet n. klo 20 Panimolla
Työpaja tähtää iltabileiden tanssisoittoon. Myös pelkkään musiikkiworkshoppiin osallistujilla on mahdollisuus koulumajoitukseen ja ruokailuihin.

Panimon bileet alkavat joustavasti ohjelman päätyttyä Nuorisoseuralla. Panimolla on vapaan paritanssin lisäksi myös ohjattua yhteistanssia, esim. katrillia ja poloneesia.

Sekä Nuorisoseuran että Panimon lämmitykseen on varauduttu ja lämmintä pitäisi olla, mutta saaristoilmaan kannattaa aina varautua lämpimin vaattein.

HINNAT
Koko leiri: 100 €
Pelkkä lauantai: 80 €
Soittotyöpaja: 50 €
Pyydettäessä hinnoittelemme lyhyemmät jaksotkin. Huomioittehan, että leiri on kokonaisvaltainen elämys, esim. pelkän sunnuntain osallistuminen voi olla siksi epämieluisa. Voit myös halutessasi osallistua sekä tanssinopetukseen että soittotyöpajaan, jolloin koko leirin hinta edelleen 100 €.

MAJOITUS
Koulumajoitusta tarjotaan Hailuodon liikuntahallissa hintaan 5 € / yö. Järjestäjän puolesta ei ole patjoja, kaikki täytyy tuoda itse. Liikuntahallissa on peseytymistilat. Koululla voi käyttää jääkaappeja omiin eväisiin. Hankitaan yhteiset aamukahvi- ja teetarpeet. Koululle on matkaa Nuorisoseuralta ja Panimolta 2,2 km. Yöllä tuohon matkaan voi käyttää esim. paikallisia taksipalveluita.

Hailuodossa on myös vuokrattavia mökkejä ja hotelli, jos haluaa muuta kuin lattiamajoituksen.

RUOKAILU
Ruokailut järjestetään Hailuodon Nuorisoseuralla. Ateriat valmistaa kansantanssiryhmä Polokkarit Oulusta. Ruokailun hinta on 8€/annos. Polokkarit valmistavat lauantaina lounaan ja päivällisen, sekä sunnuntaina lounaan. Erikoisruokavaliot toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Aamu- ja iltapalat hoidetaan omilla eväillä majoituksessa.

ILMOITTAUTUMINEN
Leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, paikkoja on rajallinen määrä tilojen kapasiteetin vuoksi. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ppkyhdistys@gmail.com ja saat vastauksena ilmoittautumislinkin. Vastaamme sähköpostitse mielellämme kysymyksiinne.
Huom. Leirin toteutuminen on varmistettu 21.10.2019!

KULKEMINEN HAILUOTOON
Hai­luo­to on saa­ri Ou­lun edus­tal­la, jonne mennään lau­tal­la Ou­lun­sa­los­ta. Lautta-aikatauluihin voi tutustua osoitteessa: https://www.finferries.fi/lauttaliikenne/lauttapaikat-ja-aikataulut/hailuoto.html
Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin salaiseen facebook-ryhmään, jossa voidaan sopia kimppakyydeistä. Bussi 59 kulkee Oulun ja Hailuodon väliä harvakseltaan.

TAPAHTUMAPAIKAT
Tanssinopetus - Hailuodon Nuorisoseura: Luovontie 280, 90480 Hailuoto
Iltabileet ja musiikkiworkshop - Hailuodon Panimo: Luovontie 233, 90480 Hailuoto
Koulumajoitus - Hailuodon liikuntahalli: Luovontie 61, 90480 Hailuoto

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan: ppkyhdistys@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa Hailuotoon!