Herrasväki Lindfors feat. Huhtajuke: Maantie on kova kävellä

Kuvaus

Taltioitu maaliskuussa 2022 viisi päivää Venäjän Ukraina-hyökkäyksen alettua. Kaksi ensimmäistä hyökkäyspäivää vietimme vaimon kanssa kaverin mökillä kuunnellen jatkuvasti radiouutisia Ukrainasta. Tämä kappale, jonka toinen meistä oli vuosia sitten koostanut eri kansanlaulukatkelmista, työntäytyi uudelleen esiin ja tuntui synkästi tangeeraavan tilanteeseen. Se on alun perin vanha sotilasmarssi, johon on historian saatossa tehty tarpeen mukaan niin militaristisia kuin pasifistisia säkeistöjä. Versioon on liitetty myös muita teemaan liittyviä laulukatkelmia, joista myöhäisimmät ovat ensimmäisen maailmansodan ajalta Suomesta ja Inkeristä.

Shortly in English

Revitalized by Russia's attack on Ukraine, this old soldiers' march, complemented with Finnish and Ingrian verses from the time of World War I, seems to grimly relate to the tragic events.

Kort på Svenska

Denna gamla soldatmarsch - här med extra finska och ingermanländska verser från Första världskrigets tid - blev aktualiserad genom Rysslands anfall mot Ukraina. Vi tyckte, att sången dystert tangerade de tragiska händelserna.