Juurakko: Yhdeksäs talvi & RallaGroup (Kittilä)

Kuvaus

Juurakon Yhdeksäs talvi -levynjulkaisukiertueen konsertissa kiiltävät joulukoristeiden sijaan lumen ja jään eri olomuodot. Talviset laulut värittävät Pohjolan pimeintä aikaa ensilumesta sydäntalven leiskuviin revontuliin ja keväiseen jäidenlähtöön. Juurakko vie kuulijan yli viimaisten peltojen, läpi jouluvalojen täyteisten kaupunkien yhä pohjoisemmaksi tunturien juurelle. Olemme vaikuttuneet kaamosajan vanhoista tarinoista, ihastuneet lunta ja jäätä kuvaaviin lukemattomiin sanoihin, pohtineet ovatko talven tarinat katoavaa perinnettä jos kylmän aikaa ei enää tulevaisuudessa ole. Konsertissa ei sivuuteta huolta ilmaston lämpenemisestä, mutta se esitetään Juurakon energisellä tyylillä siten, että palkintona on parempi mieli ja halu toimia.

Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Juurakko on ehdolla Vuoden artisti -kategoriassa Etnogaalassa 2020.

Konsertissa esiintyy myös kittiläläinen RallaGroup, joka tuo uutta väriä uusilla sovituksillaan pohjoisen lauluperinteeseen. Juurakko ja RallaGroup esittävät konsertissa myös muutaman yhteisnumeron, joissa lauluvoimasta ei tingitä.

Järjestäjä: Kittilän kulttuuritoimi

JUURAKKO
Laura Kaartinen: laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta: 15-kielinen kantele, konserttikantele
Kaisa Saarikorpi: laulu, guitalele, banjo, sikarilaatikkokitara, lyömäsoittimet
Minsku Tammela: laulu, jouhikko, kampa, lyömäsoittimet
Anna Wiksten: laulu, plankku, lyömäsoittimet

Yhdeksäs talvi -levynjulkaisukiertue 2019:
03.12. Bistro K, Musiikkiteatteri Kapsäkki (Helsinki)
05.12. Lilla Villan (Sipoo)
12.12. G Livelab (Tampere)
14.12. Tuba Food & Lounge (Oulu)
15.12. Auttin kylätalo (Rovaniemen maalaiskunta)
16.12. Public House Selvä Pyy (Äkäslompolo)
17.12. Kino Yläri (Kittilä)
18.12. Kulttuuritalo Wiljami (Rovaniemi)
20.12. Perinnearkkuklubi, Nukketeatteri Sampo (Helsinki)