Juurakko: Yhdeksäs talvi (Wiljami)

Kuvaus

Juurakon Yhdeksäs talvi -levynjulkaisukiertueen konsertissa kiiltävät joulukoristeiden sijaan lumen ja jään eri olomuodot. Talviset laulut värittävät Pohjolan pimeintä aikaa ensilumesta sydäntalven leiskuviin revontuliin ja keväiseen jäidenlähtöön. Juurakko vie kuulijan yli viimaisten peltojen, läpi jouluvalojen täyteisten kaupunkien yhä pohjoisemmaksi tunturien juurelle. "Olemme vaikuttuneet kaamosajan vanhoista tarinoista, ihastuneet lunta ja jäätä kuvaaviin lukemattomiin sanoihin, pohtineet ovatko talven tarinat katoavaa perinnettä jos kylmän aikaa ei enää tulevaisuudessa ole." Konsertissa ei sivuuteta huolta ilmaston lämpenemisestä, mutta se esitetään Juurakon energisellä tyylillä siten, että palkintona on parempi mieli ja halu toimia.

Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Juurakko on ehdolla Vuoden artisti -kategoriassa Etnogaalassa 2020.

Esityksen Rovaniemelle järjestää Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto. Juurakko esiintyy Rovaniemellä myös kyläkeikalla su 15.12.

OSTA EDULLISET ENNAKKOLIPUT NETISTÄ:
10€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset)
15€ (normaalihintainen lippu)
Linkki:https://www.eventim-light.com/fi/a/5a167ee973614704bfc42af9/e/5db1ddea9c979800014693aa/

Liput ovelta:
15€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
20€ (normaalihintainen lippu)


JUURAKKO

Laura Kaartinen: laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta: 15-kielinen kantele, konserttikantele
Kaisa Saarikorpi: laulu, guitalele, banjo, sikarilaatikkokitara, lyömäsoittimet
Minsku Tammela: laulu, jouhikko, kampa, lyömäsoittimet
Anna Wiksten: laulu, plankku, lyömäsoittimet