KamuKanta-kaffit lokakuu: Sydänjuurilla-ohjelman lopettaminen ja Ylen lakisääteinen tehtävä kulttuuriperinnön turvaamiseksi

Kuvaus

Yle on lakkauttamassa Suomen ja lähialueiden kansanmusiikkeihin keskittyvän Sydänjuurilla-ohjelman eikä ole tarjoamassa uutta tilalle. Suomalaisen moninaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön tuottaminen, luominen, kehittäminen, säilyttäminen ja tukeminen kuuluvat Yleisradion julkisen palvelun tehtäviin (Yleisradiolaki 7 §). KamuKanta-kaffeilla keskustellaan aiheesta. Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus valmistelee yhteistä kannanottoa, jossa vaaditaan että lakkauttamispäätös on peruttava tai Yleisradioon pitää tulla uusi, Suomen alueen kansanmusiikkiin keskittyvä ohjelma, jotta lakisääteinen kulttuuriperinnön turvaamisen tehtävä toteutuu. Linkki kaffeille: http://meet.google.com/mby-ixud-mic KamuKanta-kaffit järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin edistämiskeskus (KEK), joka ylläpitää alan yhteistä tietopankki-sivustoa, www.kamukanta.fi. Kaffit ovat koko kentälle avoimet ja KEK:n jäsenjärjestöt voivat varata aamukaffien vetovastuuvuoroja. KEK tarjoaa Google Meet-linkin ja henkilökunnasta on aina joku mukana keskusteluissa. Kaffien tavoitteena on lisätä alan sisäistä keskustelua ja tarjota epävirallista ja matalankynnyksen foorumia yhteisten asioiden käsittelyyn. KamuKanta-kaffit järjestetään aina kuukauden viimeinen perjantai klo 9-10 pois lukien kesä- ja heinäkuun ja joulukuun. Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Erillistä ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. Syksyn KamuKanta-kaffit on seuraavina päivinä: 25.8. 29.9. 27.10. 24.11.

Shortly in English

KamuKanta kaffit is a joint monthly discussion forum in the field of folk music and folk dance, where current common topics can be brought to the discussion. KamuKanta coffee is organized by the Promotion Center for Finnish Folk Music and Folk Dance (KEK), which maintains a common databank website in the field, www.kamukanta.fi. Welcome to discuss! There is no need to register separately.