Kansantanssin tutustumisilta Oulussa

Kuvaus

Haluatko kokeilla suomalaista kansantanssia ainakin kerran?
Tule tutustumisiltaan, ei maksa mitään!

Kansanmusiikin ja Kansantanssin päivää vietetään keskiviikkona 8.5.2019.

Nuorisoseura Vilikas järjestää avoimen kansantanssin tutustumisillan ke 8.5.19 klo 18.30-20.00 Tuirassa, Merikosken lukiolla tanssinopettaja Hanna Poikelan johdolla. Vapaan pääsyn workshopissa opit katrillia, jota tanssitaan pareittain vastakkaisrivissä ja sottiisia, joka on helppo kansanomainen paritanssi. Tanssit opetellaan alkeista lähtien rennolla meiningillä. Lisäksi tanssitaan Satakunnan Hinnerjoelta peräisin oleva Hok-valssi, jota on haastettu koko Suomi tanssimaan Kansanmusiikin ja Kansantanssin päivänä.

Varusteiksi tarvitset liikkumiseen sopivat vaatteet ja vapaavalintaiset sisäjalkineet. Tanssi onnistuu parhaiten pitävät jalkineet jalassa. Oma vesipullo kannattaa olla mukana.

Tutustumisiltaan voi ennakkoilmoittautua osoitteeseen hanna.poikela(ät)gmail.com, jotta osataan arvioida osallistujien määrä. Viimehetken innostujat voivat tulla ilmoittautumatta. Osoite on Merikosken lukio, Itäkangastie 9. Sisäänkäynti sisäpihalta. Ulko-ovet avautuvat klo 18.15 ja sulkeutuvat tanssin alkaessa klo 18.30.

Tilaisuus on maksuton. Jos haluat tukea vastaavien tapahtumien järjestämistä, on tilassa kippo vapaaehtoista maksua varten.

Jos innostut tutustumisillassa, voit ennakkoilmoittautua Nuorisoseura Vilikkaan syksyllä starttaavaan aikuisten alkeista aloittavaan, esiintyvään kansantanssiryhmään. Tulevan ryhmän kokoontumisajaksi on suunniteltu keskiviikkoja klo 19.30-21.00.

MITÄ: Kansantanssin tutustumisilta
MISSÄ: Merikosken lukiolla, Itäkangastie 9
MILLON: 8.5.2019 klo 18.30-21.00
MITÄ MAKSAA: Ei mitään, paitsi jos haluat tukea vapaaehtoisella maksulla

Tervetuloa mukaan tanssimaan!

Kansanmusiikin ja kansantanssin päivä on Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus KEK:n hanke kansanmusiikin ja kansantanssin näkyvyyden kasvattamiseksi. Se järjestetään vuosittain äitienpäivää edeltävänä keskiviikkona.
#kansanmusiikinpäivä#kansantanssinpäivä#omapäivä#kansanmusiikinjakansantanssinpäivä