Kotiseudulta maailmalle – monikulttuurinen Suomi 100 v -juhla

Kuvaus

6.12. Kotiseudulta maailmalle – monikulttuurinen Suomi 100 v -juhla

Lottamuseossa juhlitaan monikulttuurista 100 vuotiasta Suomea 6.12 klo 14-16 musiikin sävelin, teemalla Kotiseudulta maailmalle! Lottamuseolle esiintymään saapuvat muusikot Maija Kauhanen ja Malang Cissokho ovat molemmat soittimensa huipputaitajia, laulajia ja monipuolisia esiintyjiä, jotka ovat sykähdyttäneet musiikillaan ihmisiä eri puolilla maailmaa.

Klo 14 Maija Kauhanen – laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet

Vahva laulu, sydäntä riipaisevat tarinat, rouhea Saarijärven kantele ja samanaikaisesti soitetut lyömäsoittimet! Maija Kauhanen on monipuolinen muusikko ja säveltäjä, jolla on vahva lavakarisma ja palo koskettaa kuulijoitaan. Kauhanen hakee musiikkiinsa vaikutteita vanhasta suomalaisesta ja karjalaisesta musiikkiperinteestä ja antaa sävelmille uuden elämän.

Klo 15 Malang Cissokho (Senegal) – kora, kitara ja laulu

Malang Cissokho soittaa länsiafrikkalaista ”harppuluuttua”, koraa ja kitaraa sekä laulaa Mandinka-heimon perinteisiä lauluja ja omia sävellyksiään. Pitkään Suomessa asunut Malang Cissokho on länsiafrikkalaisten perinnemuusikoiden, grioottien, sukua Casamancesta, Senegalin omaperäisestä eteläisestä osasta. Parhaiten Malang tunnetaan J. Karjalaisen Electric Sauna -yhtyeestä ja etenkin ”Väinö”-hitin kauniista kora- ja lauluosuuksistaan.

Museokahvila Lottakanttiinin lounaslistalla on itsenäisyyspäivänä 6.12. mantelikala perunamuusilla tai talonpoikaiskeitto. Lottakanttiinissa on itsenäisyyspäivän kunniaksi laaja valikoima juhlavia suolaisia- ja makeita leivonnaisia sekä erilaisia kakkupaloja. Tervetuloa lounastamaan tai nauttimaan itsenäisyyspäivän kahvit Lottakanttiiniin.

Itsenäisyyspäivänä Lottamuseon näyttelyihin ja päivän konserttiin on vapaa pääsy. Lottamuseo ja Lottakanttiini ovat avoinna klo 10-17.