Matineakonsertti: Muistojen harmonikka – metsäkukkia satumaassa

Kuvaus

Harmonikka on kautta aikojen soinut monen suomalaisen sydämessä. Se on surun ja ilon soitin, joka herättää nostalgiaa ja muistoja sukupolvesta toiseen. Onpa harmonikkaa kutsuttu Suomen epäviralliseksi kansallissoittimeksikin. Muistojen harmonikka -matineakonsertissa kuullaan harmonikkamusiikin helmiä kahden upean taiteilijan, Maria Kalaniemen ja Elina Leskelän esittäminä. Melankolisesta Nuoruusmuistoja -valssista kuljetaan jalan alle menevään Säkkijärven polkkaan. Konsertissa soivat sydämeenkäyvät mollivalssit, intohimoiset tangot, ripeät polkat – mutta myös muutama yllätys matkan varrelta. Kalaniemi ja Leskelä ovat paljasjalkaisia espoolaisia, ja he ovat lapsina aloittaneet soittotaipaleensa juuri näiden sävelmien parissa. Maria Kalaniemen ja Elina Leskelän duo on tuttu monelle HoivaPelimannit -toiminnastaan. Muistojen harmonikka -konsertti on merkittävän uran tehneen, kansainvälisesti tunnustetun Maria Kalaniemen taiteilijajuhlavuoden 2024 lähtölaukaisu, jossa samalla juhlistetaan myös 20-vuotiasta Sellosalia. Kesto n. 1 h Iltapäivätapahtuma Kaikukortti-tapahtuma

Shortly in English

The concert is the launch of the jubilee year 2024 of the internationally recognised Maria Kalaniemi which also celebrates Sello Hall’s 20th anniversary.

Kort på Svenska

Maria Kalaniemi, som är internationellt erkänd och har gjort en betydande karriär, firar sitt konstnärsjubileum 2024. Denna konsert utgör startskottet för firandet och samtidigt firas den 20-åriga Sellosalen.