Perinnearkku-klubi: Karoliina Kantelinen ja Timo Alakotila & Piano

Kuvaus

Maaliskuun Perinnearkkuklubilla kaksi upeaa soolokonserttia:
Karoliina Kantelinen ja Timo Alakotila & Piano

Paikka: Ravintola Kapsäkki, Hämeentie 68, 00550 Helsinki
Aika: Ke 8.3.2017 - ensimmäinen esiintyjä klo 20.00
Liput: 10€ / jäsenet 6€

Tervetuloa!

KAROLIINA KANTELINEN

Karoliina Kantelinen on eri maiden kansanomaisiin laulutyyleihin erikoistunut laulaja ja etnomusikologi. Kantelinen esittää sekä omaa että karjalaisiin perinteisiin pohjautuvaa musiikkia 10-14-kielisten kanteleiden säestyksellä.

Tällä hetkellä Karoliina Kantelinen esiintyy enimmäkseen ulkomailla soolona sekä useissa yhtyeissä, joista mainittakoon Värttinä, Suden Aika, No-One’s Land, Set’Akat ja Lukas Mantel Ensemble (Sveitsi). Lisäksi Karoliina on esittänyt yhdessä saksalaisen kapellimestari Andreas Peer Kählerin kanssa säveltämänsä orkesteriteoksen Karelia Joik Berliinin Filharmonikkojen suuressa salissa (2013). Karoliinan laulua voi kuulla myös esimerkiksi Nukketeatteri Sampossa sekä useissa elokuvissa mm. Rölli (2016), Kätilö (2015) Härmä (2012), Arn 1-2 (2007-08) ja Mongol (2007). Kansainvälisen konsertoinnin lisäksi Kantelinen opettaa kansanlaulua, vetää kansanmusiikin luentosarjoja sekä erilaisia työpajoja mm. kuoroille ja lauluyhtyeille niin Suomessa kuin ulkomailla.

www.karoliinakantelinen.fi

TIMO ALAKOTILA & PIANO

Säveltäjä, muusikko, taiteilijaprofessori Timo Alakotila on yksi maamme kysytyimpiä muusikoita. Hänen lumoava kosketuksensa harmoonin ja pianon koskettimiin on kuulunut lukuisien yhtyeiden ohjelmistoissa. Hänen lahjakkuutensa säveltäjänä ja sovittajana on tunnettu sekä arvostettu kansainvälisesti yli genrerajojen.

Nyt työskenneltyään vuosia muiden kokoonpanojen kanssa hän on hypännyt uuteen seikkailuun ja julkaissut ensimmäisen soololevynsä. Virallinen julkaisupäivä oli 2.3.2016, jolloin Alakotila soitti ensimmäisen soolokonserttinsa Tokiossa, Japanissa.

”Olen pitänyt itseäni ensisijaisesti säestävänä muusikkona. Ajatus soololevystä kypsyi varsinaisesti vuoden 2015 aikana; halusin kokeilla uutta tapaa tuottaa musiikkia ilman loistavia kanssasoittajia, yrittäen ilmaista musiikkiani pianon kautta. Tämä uusi seikkailu on tuntunut mukavalta, hyvin haastavalta ja innostavalta!”

www.timoalakotila.com

PERINNEARKKUKLUBIT KEVÄT 2017

12.4. Ilmoi ja Tötterssön

PERINNEARKKUJAMIT KEVÄT 2017

Pub Angleterre
Fredrikinkatu 47, Helsinki

06.03.
20.03.
03.04.

PERINNEARKUN JAMIHAUTOMOT 2017

Seuraa tiedottelua...

Perinnearkun uudet kotisivut osoitteessa
www.perinnearkku.net

www.kansanmusiikkiliitto.fi/kiertueyhtyeet-kevat-2017-2