Perinnearkkuklubi: Duo Liisa & Tellu & MäSä-Duo

Kuvaus

Perinnearkkuklubi: Duo Liisa & Tellu! ja MäSä-Duo.
Paikka: Nukketeatteri Sampo, Erottajankatu 7, Helsinki.
Aika: Ensimmäinen esiintyjä klo 20.00
Liput: 15€ / jäsenet 10€

Tervetuloa!!!

Lipunmyynti etukäteen: https://holvi.com/shop/perinnearkku/

DUO LIISA & TELLU

Liisa ja Tellu: Mateli 20 vuotta!

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka, suomalaisen kansanlaulun grand old ladyt ovat jälleen yhdistäneet voimansa. Mateli Kuivalattaren ja muiden naisrunolaulajien vanhat runot heräävät eloon näiden taitavien muusikoiden ja uraauurtavien lauluntaitajien käsittelyssä. Naisten äänet kattavat sävyt herkästä hurjaan, kauniista rujoon ja sulavat yhteen niin, ettei kuulija voi niitä erottaa. Duon ensimmäinen yhteinen levy, Mateli, ilmestyi vuonna 1999 Kansanmusiikki-Instituutin julkaisemana. Ikiaikaiset laulut ovat kestäneet ajan hammasta ja laulut ovat tämän duon esittäminä vain vahvistuneet ja syventyneet elämänkokemuksen karttuessa.

www.telluturkka.fi
www.matveli.com

MÄSÄ-DUO

Madventuresin Mad music maailmanmusiikkikirjassakin mainittu MäSä-Duo on perustettu vuonna 2014. Etelä-pohjalaispastorit jakavat ilosanomaansa jae kerrallaan. Unohda tuomionpasuunat, nauti ennemminkin armollisen rakkauden julistuksesta sekä latomerien kaipuusta ja anna etelä-pohjalaisen miehen kokea lohtua, toivoa ja uskoa omimmassa interiöörissään.

Mäsä-Duo on Kyösti Järvelän ja Lauri Kotamäen duo joka yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla eteläpohjalaisella otteella.  Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri Kotamäen rytmikkään hanurismin. Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aidolla pelimanniotteella. Ohjelmisto koostuu pääosin uudelleen sovitetuista kansanmusiikikappaleista suomen eri alueilta. Ohjelmistoon kuuluu vanhoilta mestareilta opittuja lauluja, rekilauluja, kupletteja  pelimannisävelmiä ja sikermiä.

Kotisivut: https://masa-duo.webnode.fi
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2Xg1TWmKwZN5wjZMOPHP2r
Keikkatunnelmaa: https://www.youtube.com/watch?v=OXHBN9uyfV0
Musiikkivideo: https://www.youtube.com/watch?v=kyV5EGN45oM