Perinnearkkuklubi: Antti & Isotalo // ENKEL

Kuvaus

Joulukuussa vierailemaan saapuvat Antti & Isotalo sekä ENKEL! Molemmat Suomen Kansanmusiikkiliiton kiertueyhtyeitä. Soittoajat klubi-iltoina ovat klo 20:00 & 21:15 Lipunhinnat: 15€ (Perinnearkun jäsenille: 10€, Sibelius-Akatemian opiskelijoille: 5€) Ennakkolipunmyynti aukeaa myöhemmässä vaiheessa. Ovilipunmyynti & klubin ovet avautuvat tuntia ennen. Ovella käy nyt myös ePassi ja Smartum Pay sekä Smartumin paperiset kulttuurisetelit. Kulttuurietu on henkilökohtainen. Perinnearkku toimii viranomaismääräysten mukaisesti koronaepidemiassa, mistä johtuen muutokset ovat mahdollisia klubiohjelmistossa. Tervetuloa klubille! Antti & Isotalo on vuodesta 2014 toiminut trio, johon kuuluvat Antti Rask, Ella Isotalo ja Elina Lappalainen. Bändin musiikissa lyövät kättä eteläpohjalainen kansanmusiikki ja grunge. Yhtyettä varten sovitetut kansanlaulut ja instrumentaalikappaleet ovat löytäneet yleisönsä niin kansanmusaklubeilta kuin rokkibaareista. Viulu, ukulele ja kontrabasso luovat taustan laululle, jonka matka kuiskauksesta karjaisuun on lyhyt. Laulut itsessään ovat karuja kertomuksia pohjanmaan pimeästäkin puolesta puukkoineen ja junkkareineen. Antti & Isotalo julkaisi kesäkuussa 2020 vinyylinä debyyttialbuminsa Kuollehet Sankarit. Levyltä julkaistiin toukokuussa 2020 digisinkku Sängys tai sängyn alla. Antti Rask - laulu, baritoniukulele Ella Isotalo - viulu, alttoviulu, laulu Elina Lappalainen - kotrabasso, laulu ENKEL on perinnettä kunnioittava ja muita kumartelematon pelimannityttöbändi, jonka ohjelmisto koostuu hittikappaleista aina 1800-luvulta 2020-luvulle asti. Yhtyeessä yhdistyvät luova hulluttelu ja syvä kunnioitus perinnettä ja omaa pelimanniutta kohtaan – ENKELissä jokainen on supersankari omalla laillaan.
 Yhtye käyttää ennakkoluulottomasti hyväkseen epätavallisen instrumentaationsa (kaksi 2,5-rivistä haitaria, kantele, viulu) kaikkia mahdollisuuksia ja viimeistelee sointinsa milloin kauniisti yhteen soivalla ja milloin tarkoituksenmukaisesti dissonoivalla laulullaan. Musiikillisesti teemat vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä riipivästä ikävästä hikiseen hiihtokilpaan. ENKEL on esiintynyt laajasti Suomessa sekä Pohjoismaissa ja edustanut Suomea Euroradio-festivaaleilla vuonna 2016. Yhtyeen molemmat albumit We Are ENKEL ja Pappilan hääyö on valittu Vuoden kansanmusiikkilevyiksi ilmestymisvuosinaan 2019 ja 2016.
 Leija Lautamaja - 2,5-rivinen haitari, laulu Miia Palomäki - 2,5-rivinen haitari, laulu Maija Pokela - kantele, laulu Iida Savolainen - alttoviulu, laulu Perinnearkkuklubi on tällä hetkellä yksi pisimpään pääkaupunkiseudulla yhtäjaksoisesti/säännöllisesti jatkuneista klubisarjoista ja ainoa laatuaan kansanmusiikin saralla. Klubi pitää osaltaan huolta, että suomalainen kansanmusiikkiperinne elää ja uudistuu. Vuonna 2021 Perinnearkku-yhdistys juhlii 15-vuotista eloaan - tulkaa mukaan! facebook.com/perinnearkku instagram.com/perinnearkku