PERUTTU! Perinnearkkuklubi: Jämsén & Logrén // ENKEL

Kuvaus

KLUBI ON JOUDUTTU VALITETTAVASTI PERUMAAN. Tiukat koronarajoitukset jatkuvat Helsingissä. Perinnearkkuklubi on tällä hetkellä yksi pisimpään pääkaupunkiseudulla yhtäjaksoisesti/säännöllisesti jatkuneista klubisarjoista ja ainoa laatuaan kansanmusiikin saralla. Klubi pitää osaltaan huolta, että suomalainen kansanmusiikkiperinne elää ja uudistuu. Huhtikuussa supersankarit pääsevät valloilleen, kun vieraaksi saapuu ENKEL. Toinen esiintyjä ilmoitetaan myöhemmin. Soittoajat klubi-iltoina ovat klo 20:00 & 21:15 Lipunhinnat: 15€ (Perinnearkun jäsenille: 10€, Sibelius-Akatemian opiskelijoille: 5€) Lipunmyynnin & klubien ovien avautumisesta tiedotamme myöhemmässä vaiheessa Perinnearkku toimii viranomaismääräysten mukaisesti koronaepidemiassa, mistä johtuen muutokset ovat mahdollisia klubiohjelmistossa. Klubeilla noudatetaan Nukketeatteri Sammon turvallisuusohjeita: https://nukketeatterisampo.fi/turvallisesti-nukketeatterissa/ Tervetuloa klubille! Vuonna 2021 Perinnearkku-yhdistys juhlii 15-vuotista eloaan - tulkaa mukaan! facebook.com/perinnearkku instagram.com/perinnearkku JÄMSÉN & LOGRÉN Kalle Jämsénin ja Tuomas Logrénin akustinen duo esittää omia ja lainattuja folk-tyylisiä lauluja sekä instrumentaaleja. Keskeinen innoittaja on amerikkalainen kielisoitinmusiikki kuten flat- ja fingerpicking-perinne, mutta duon musiikissa yhdistyy vaikutteita nykymusiikista country bluesiin. Kalle on esiintynyt mm. yhtyeissä Korkkijalka, Mayflower ja Pepe Ahlqvist & Kalle Jämsén. Tuomas on soittanut mm. Friggissä ja Värttinässä sekä julkaissut soololevyt Yövesi ja Kaunis mies. Kalle Jämsén - kitara, laulu Tuomas Logrén - kitara, dobro, mandoliini, laulu ENKEL Yhtye on perinnettä kunnioittava ja muita kumartelematon pelimannityttöbändi, jonka ohjelmisto koostuu hittikappaleista aina 1800-luvulta 2020-luvulle asti. ENKELissä yhdistyvät luova hulluttelu ja syvä kunnioitus perinnettä ja omaa pelimanniutta kohtaan – ENKELissä jokainen on supersankari omalla laillaan.
 
 Yhtye käyttää ennakkoluulottomasti hyväkseen epätavallisen instrumentaationsa (kaksi 2,5-rivistä haitaria, kantele, viulu) kaikkia mahdollisuuksia ja viimeistelee sointinsa milloin kauniisti yhteen soivalla ja milloin tarkoituksenmukaisesti dissonoivalla laulullaan. Musiikillisesti teemat vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä riipivästä ikävästä hikiseen hiihtokilpaan. ENKEL on esiintynyt laajasti Suomessa sekä Pohjoismaissa ja edustanut Suomea Euroradio-festivaaleilla vuonna 2016. Yhtyeen molemmat albumit We Are ENKEL ja Pappilan hääyö on valittu Vuoden kansanmusiikkilevyiksi ilmestymisvuosinaan 2019 ja 2016.
 ENKEL on Suomen Kansanmusiikkiliiton kiertueyhtye. Leija Lautamaja - 2,5-rivinen haitari, laulu Miia Palomäki - 2,5-rivinen haitari, laulu Maija Pokela - kantele, laulu Iida Savolainen - alttoviulu, laulu