Perinnearkkuklubi: MA Rouf, ym.

Kuvaus

MA Rouf on nelihenkinen yhtye, joka soittaa ainutlaatuista jazz- ja world-fuusiota. Heidän musiikkinsa syntyy Lähi-Idän perinteisistä tummista rytmeistä, joita on hedelmöitetty skandinaavisilla jazz-vaikutteilla.

Musiikin taustalla ovat muutokset tunnelmat, määrittelemättömän tulevaisuuden tunteet, toiveet ja pelot. Näitä tunteita ja mielialoja käsitellään sekoittaen kurdilaisen musiikkiperinteen tyylejä afro-keskeiseen ja skandinaaviseen moniäänisyyteen, kontrapunktiin ja improvisaatioon.

MA Rouf edustaa jazzin yli satavuotiasta avoimuuden ja rikastumisen jatkumoa, hyvin vahvalla tavalla, yhtyeen jäsenten pitkään ja tunnettuun kokemukseen perustuen.

MA Roufissa vaikuttavat iranilais-kurdilainen säveltäjä, tar-soittaja ja laulaja Marouf Majidi (BaranBand, Gilgamesh), joka on myös yhtyeen perustaja, saksofonisti Jouni Järvelä (UMO Jazz Orchestra, Jouni Järvelä Group), basisti Jukka Haavisto (Bossapoika, Helsinki Headnod Convention) ja rumpali Mikko Hassinen (UMO Jazz Orchestra, Zargos Ensemble).

Yhtyeen ensilevy ’The People’ julkaistiin keväällä 2019.

Marouf Majidi, tanbour, tar, laulu
Jouni Järvelä, puhaltimet
Jukka Haavisto, basso
Toimi Saikonen, rummut

MA Rouf – The People albumi Spotifyssä: http://bit.ly/ma-rouf-thepeople
YouTube musiikki ja live-videot:
”Gallop”: http://bit.ly/marouf-gallop
”Blues for Soran”: http://bit.ly/marouf-soran
Live-esiintyminen Vuotalossa, Helsingissä: http://bit.ly/marouf-live-vuotalo