Perinnearkkuklubi: VILDÁ ja Ville Ojanen Trio (VOT)

Kuvaus

VILDÁ

Kun Hildá ja Viivi kuulivat toistensa musisointia ensimmäisen kerran, syntyi siinä samassa ajatus kokeilla joikaamisen ja harmonikan yhdistämistä. Liekö ovat saamelaisten ikivanha laulumuoto, ja haitari - tuo suomalaisten perinteikäs soittopeli, niin eri maailmoista kotoisin, ettei niitä ole ennen keksitty pariksi laittaa? Duo Vildá yhdistää mystiset joiut, svengaavat rytmit ja improvisaation kiehtovalla tavalla. Onpa vaikutteita ammennettu niin nykypäivän popmusiikista kuin myös suomalaisesta kansanmusiikistakin. Syntyy ainutlaatuinen äänimaailma, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

Hildá Länsman on kipuamassa vauhdilla Utsjoelta koko kansan tietoisuuteen upeaäänisenä joikaaja-laulajana, joka on esiintynyt mm. Uuden Musiikin Kilpailussa ja Helsingin Musiikkitalon suurella konserttiareenalla. 

Viivi Maria Saarenkylä on kansainvälisissä musiikkikilpailuissa palkittu nuori harmonikkavirtuoosi, jonka musiikkiin on lukuisilta keikkareissuilta tarttunut vivahteita eri puolilta maailmaa. 

VILDÁ on esiintynyt ja konsertoinut erilaisissa tilaisuuksissa konserteista elokuvanäytöksiin jne. Yhtye on myös esiintynyt kainsainvälisesti, mm. maailman suurimpiin harmonikkafestivaaleihin lukeutuvalla Carrefour Mondial de l'Accordéon -festivaalilla Kanadassa.

Hildá Länsman (Saamenmaa/Suomi) - laulu 
Viivi Maria Saarenkylä (Suomi) - harmonikka 

https://www.facebook.com/duovilda/

VILLE OJANEN TRIO (VOT)

Yhtye on kolmen taidokkaan muusikon kombinaatio, joka soittaa pääasiallisesti Ville Ojasen säveltämää modernia kansanmusiikkia. Setissä on mukana myös traditionaalisia kappaleita, ja improvisaatiolle on myös jätetty tilaa runsaasti.

VOT:
Ville Ojanen: Viulu, mandoliini ja busuki
Juha Kujanpää: Koskettimet ja harmooni
Tero Tuovinen: Kontrabasso

 

Musiikkia ja lisäinfoa:
www.villeojanen.com
www.soundcloud.com/villeojanen

https://www.kansanmusiikkiliitto.fi/kiertueyhtyeet-kevat-2018