Popkatu-festivaalin Kamuklubi

Kuvaus

Vuoden 2018 Popkatu juhlitaan jälleen ympäri Joensuun keskustaa. Popkatu on vuosittain heinäkuun toisella viikolla järjestettävä, vapaaehtoisvoimin toteutettava ja ilmaistapahtumista koostuva kaupunkifestivaali. Vuosituhannen vaihteessa Ilosaarirockin kylkeen syntynyt ja myöhemmin kohti kokonaista ”Kesän paras viikko” kasvanut tapahtumakokonaisuus tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita kulttuurisisältöjä sekä joensuulaisille että kaupunkiin tuleville kesämatkailijoille. Festivaalin ydin on eri ikäryhmät huomioiva, monipuolinen, taiteellisesti kunnianhimoinen ja yleisölle pääsymaksuton ohjelma, joka koostuu muun muassa musiikista, sirkuksesta, teatterista, tanssista ja lastentapahtumista.
PopKamu-klubit ja niiden ohjelma ovat kasvaneet nelipäiväiseksi alkaen tiistaina ja loppuen perjantaina. Suvannon Santran ja Wanhan aitan muodostamalla Surakan pihalla on esiintymislava. Toriremontin myötä Toripopin ja Nuortenpopin tapahtumapaikka on siirtynyt museon pihaan eli Joensuun Taidemuseo Onnin ja Taidekeskus Ahjon pihapiiriin, jossa nautitaan myös Lastenpop, Runokaraoke ja freestylebiisi-workshop. Museon portilla palvelee Popkatu-info.
Alanko katutähdeksi? -kilpailun esiintymispaikat ovat kävelykadun eli Kauppakadun varrella. Vapaudenpuisto tarjoaa puitteet Rytmipuistolle ja graffitti-workshopille. Popkatu-klubit, Jaakko Teppo -ilta ja Rytmiklubi valssaillaan Teatteriravintolassa. Lasten skeittiworkshop ja Joensuun Rollerderbyn esittäytymiset sijoittuvat joen rannan Matkustajasatamaan. Ravintola Kerubi tarjoaa klubi-iltoja Ilosaaressa.