PRE-Etnosoi! Ilon ja surun klubi

Kuvaus

Itkuvirsiä ja stand up -komiikkaa! Tällä klubilla kaikki tunteet ovat sallittuja!

Kansanmuusikko Emmi Kuittinen ja stand up -koomikko Miska Kajanus yhdistävät voimansa ja kaksi esittävän taiteen äärilaitaa. Kuittinen on itkuvirsiin perehtynyt laulaja, joka on esittänyt omia ja perinteisiä itkuja monenlaisissa produktioissa ja ympäristöissä. Hän on esimerkiksi luonut Ikuisen ikävän orkesterinsa kanssa Kuolinriitti-esityksen ja yhdistellyt itkuja nykysirkukseen. Kajanus on puolestaan työskennellyt improvisoinnin ja stand up -komiikan parissa Suomessa ja USA:ssa, ja on myös TV:stä tuttu mm. Siskonpedistä sekä uudesta Kummeli-sarjasta Kontio & Parmas. Ilon ja surun klubilla Kuittinen ja Kajanus esiintyvät yhdessä ja erikseen. Vierailijoina nähdään mm. myös kurdilaiseen itkuvirsiperinteeseen syvällisesti perehtynyt muusikko Marouf Majidi ja standup-koomikot Juhani Laaksonen ja Leo Holmström.

PRE-Etnosoi! Ilon ja surun klubi
9.10. klo 19.00 Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4
Vapaa pääsy

---
Suomen merkittävimpiin maailmanmusiikkifestivaaleihin kuuluva Etnosoi! tarjoilee Helsingissä värikkäitä ja koskettavia elämyksia eri puolilta maailmaa 3.–12.11. Festivaalilla nähdään tänä vuonna mm. haitilaisia juuriaan tutkiskeleva amerikkalainen Leyla McCalla, karismaattinen eteläafrikkalainen Dizu Plaatjies & The Ibuyambo Ensemble, arabialaisen musiikin uranuurtaja Suomessa Al-Teslim, maailman pohjoisin flamencolaulaja Anna Murtola, joiun ja harmonikan yhdistävä VILDÁ ja kansanmusiikin legenda Heikki Laitinen ystävineen 75-vuotisjuhlakonsertissa.

Etnosoi! 3.-12.11.2018

Etnosoi!n järjestää Maailman musiikin keskus. Festivaalin päätukijat ovat Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhteistyössä ovat mukana myös mm. Helsingin kulttuurikeskus, Liikenneturva, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä, Taiteen edistämiskeskus, Kulttuuriosuuskunta Uulu, Valofirma ja Trio-Offset. Etnosoi! on European Forum of Worldwide Music Festivalsin jäsen.