Punavalkoisia lauluja

Kuvaus


Suomen sisällissotaa käsittelevä konsertti Punavalkoisia lauluja on kiertänyt syksyn 2018 aikana laajalti ympäri Suomea. Helmikuussa 2018 Musiikkitalossa kantaesitetty, yleisön kiitosta kerännyt kokonaisuus vierailee Musiikkiteatteri Kapsäkissä itsenäisyyspäivänä 6.12.2018 klo 15.

Punavalkoisia lauluja kertoo itsenäisen Suomen synnyinajan ilmapiiristä, tapahtumista ja kohtaloista. Konsertti käsittelee vuoden 1918 sisällissodan aikaa tarttumalla niin punaisten kuin valkoisten joukoissa laulettuihin lauluihin. Samat melodiat ovat kiertäneet puolelta toiselle ja toimineet sanoitusten kasvualustana esimerkiksi idealistiselle vapaudenkaipuulle, vankileirikokemuksille, kostonhimolle ja pilkalle. Yhdessä laulamisesta on saatu intoa, voimaa ja lohtua. Laulujen avulla on myös syvennetty vastakkainasettelua, välitetty propagandaa, perusteltu väkivaltaa ja yllytty hirmutekoihin.

Konsertin laulut pohjautuvat arkistoista löydettyihin dokumentteihin, muistiinpanoihin ja merkintöihin. Aikalaismelodioiden rinnalla konsertissa kuullaan uusia sävellyksiä, joiden kautta sodan näkökulmien ja kohtaloiden moninaisuus piirtyy esiin mosaiikinomaisena kudelmana.

Helmi Camus: laulu, piano, lyömäsoittimet
Minna Koskenlahti: laulu, ukulele, lyömäsoittimet
Tero Pajunen: laulu, kitara, lyömäsoittimet
Iida Savolainen: laulu, kellopeli, lyömäsoittimet

Liput Lippupisteestä 22,50/18,50€
Ovet klo 14.30
Konsertti alkaa klo 15.00

www.punavalkoisialauluja.com
www.facebook.com/punavalkoisialauluja
www.kapsakki.fi