Rahvaan tanssiklubi: Arnold Chiwalala & PolePole + Niinirannan pelimannit

Kuvaus

Ensimmäinen Rahvaan tanssiklubi helmikuun alussa oli menestys! Monitoimitalon sali tuli lähes täyteen tanssijoita ja hauskaa oli!

Seuraavaksi tanssitaankin tansanialais-suomalaiseen tyyliin, kun paikalle saapuu Tansanian maailmankuulun Bagamoyon taidekoulun kasvatti Arnold Chiwalala duonsa Pole Polen kanssa. Chiwalala on tanssittanut kansaa ympäri Suomea ja maailmaa ja tälläkään kertaa iloa ja hikeä ei tule puuttumaan, kun Arnold opettaa rahvaalle tansanialaisia tansseja! Pelimannitanssien säestäjänä edelliseltäkin klubilta sekä Sorokoskan riveistä tuttu Niinirannan pelimannit.

Rahvaan tanssiklubi on Rahvaanmusiikin kerhon uusi klubikokonaisuus, jossa pääsee kansantanssikentän parhaimpien opettajien johdolla oppimaan mm. eksoottisia kotimaisen polskan askeleita tai vaikkapa unkarilaisia tai tansanialaisia tansseja. Oppimaansa pääsee kokeilemaan käytännössä myös klubin pelimannitansseissa sekä nauttimaan korkeatasoisista esityksistä! Rahvaan tanssiklubit ottavat paikkansa keväällä kolmena lauantaipäivänä Tampereen Monitoimitalo 13:ssa, johon ovat lämpimästi tervetulleet kaikenikäiset, -näköiset ja -kokoiset tanssijalat ja -kädet, pökkelösti liikkuvat ja tiuhaan jenkkaavat, ikänsä polkanneet petterit ja koskaan-kansantanssista-kuulleetkaan paulat. Kevään viimeinen klubi pidetään huhtikuun viimeisenä lauantai-iltana Club Tunnelissa Karjalaisen Nuorisoliiton johdolla!

Rahviksen tanssiparina Rahvaan tanssiklubeilla on Pispalan Sottiisi sekä Nuorisoseurat Häme.

****
Rahvaan tanssiklubi: Arnold Chiwalala & Pole Pole + Niinirannan pelimannit
lauantaina 3.3. klo 12-14
Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13, Tampere)

Liput 10/5€, lipunmyynti ovelta klo 11.30
(Huom! Vain käteinen)
****
Muut Rahvaan tanssiklubit:
14.4. Antti Savilampi + Anne-Mari Kivimäki sekä Niinirannan pelimannit
28.4. Tanssiklubi Karjalaisen Nuorisoliiton kanssa (HUOM! klo 19 alkaen, paikkana Club Tunneli, Itsenäisyydenkatu 2)

Jokainen klubi sisältää pienen tanssikonsertin, tanssituvan sekä pelimannitanssit, pääpainon ollessa tanssinopetuksessa ja pelimannitansseissa.
Ohjelma täydentyy kevään mittaan.

***
ARNOLD CHIWALALA & POLE POLE

Tansanian maailmankuulun Bagamoyon taidekoulun kasvatti, Suomessa Sibelius-Akatemiassa tohtoriksi väitellyt muusikko-tanssija-koreografi Arnold Chiwalala on luennoinut ja pitänyt työpajoja monissa opistoissa, yliopistoissa ja muissa instituutioissa mm. Tansaniassa, Suomessa, Saksassa ja Englannissa. Hän on esiintynyt mm. The African Music Village -festivaaleilla Lontoossa 1984, American Dance -festivaaleilla Darhamissa 1985, Vilnan kansainvälisillä kansanmusiikkifestivaaleilla 2011, Haapavesi Folkissa melkein joka vuosi ja Kaustisella useita kertoja. Chiwalala on säveltänyt musiikkia ja tehnyt koreografioita moniin tanssi- ja teatteriproduktioihin, myös oopperaan, ja esityksiä on nähty myös mm. Suomen televisiossa useita kertoja.

Chiwalala on laulanut ja tanssinut tiensä suomalaisten sydämiin Pole Pole –duona yhdessä Topi Korhosen kanssa niin festivaalikeikoilla kuin koululaiskonserteissa. Sibelius-Akatemian kasvatti Topi Korhonen on tuttu suomalaisella musiikkikentällä mm. yhtyeistä Vilma Timonen Quartet, Karuna, Kanteleen Kyydissä ja Kouon Frouva. Yhdessä Korhonen ja Chiwalala soittavat myös Arnold Chiwalala Bandissa, joka saikin alkunsa Pole Polen pohjalta ja laajeni kuusihenkiseksi kokoonpanoksi. Arnoldin käsissä kantele taipuu hienosti tansanialaistyylisten laulujen säestäjäksi. Pole Pole on esiintynyt mm. Helsingin Juhlaviikoilla Huvilateltassa, Maarianhaminan maailmanmusiikkitapahtumassa, Nordicher Klangissa, Greifswaldissa, Haapavesi Folkissa, Skamba skamba kankliai -festivaaleilla Vilnassa, Kaustisella, Kihauksessa ja Sommelo-festivaalilla.

Arnold Chiwalala on epäilemättä Tansanian tunnetuin kantelisti. Hänen omaleimaiselle ’Chizentele’-musiikille ei ole vertailukohtaa. Se on syntynyt Chiwalalan rakkaudesta tansanialaiseen musiikkiperinteeseen sekä kanteleeseen ja on kaiken tämän yhteensulauma yhdistyneenä Chiwalalan sävellyksiin. Suomessa Chiwalala oli ehdolla vuoden 2008 parhaaksi kantelistiksi.

https://www.youtube.com/watch?v=1dGdFkZHK5g

Arnold Chiwalala (Tansania) - kantele, huilu, perkussiot/ngoma, laulu, tanssi
Topi Korhonen - kitara, trumpetti, perkussiot/ngoma, laulu, tanssi

***
NIINIRANNAN PELIMANNIT

Niinirannan pelimannit on Tampereen seudulla vaikuttava soittajakollektiivi, jonka ohjelmisto koostuu pääasiassa kansantanssiryhmä Sorokoskan tanssiteoksia varten sävelletystä musiikista. Yhtye tarjoilee tuoretta kansanmusiikkia, letkeää menoa ja tuo mukanaan vankan paikallisen pelimanniosaamisen.

www.sorokoska.fi