Rahvaan tanssiklubi: mm. Antti Savilampi

Kuvaus

Arvon tanssiva rahvas!

Seuraava tanssiklubi kolkuttelee jo ovella ja tuo mukanaan kesän odotusta! Ensi viikon lauantaina Monitoimitalon salissa päästään Kaustisen festareiltakin tutun Yökatrillin makuun, kun suomalaisen kansantanssin grand old man Antti Savilampi opastaa rahvaalle mitä ovat mm. vastuu, läpikäynti, karkelo ja portti. Tuon tanssitaiteen valtionpalkinnollakin vuonna 2010 huomioidun mestarikansantanssijan rautaisesta ohjauksesta ei iloa ja vauhtia tule puuttumaan!

Katrillin opetuksen lisäksi pääsemme nauttimaan Capoiera Força Natural -koulun lapsi-vanhempi -ryhmän tanssiesityksestä sekä Nokian Karjalaisen Nuorisoseuran aikuisten ryhmä Sipakan karjalaisesta menosta!
Pelimannitanssien säestäjänä edelliseltäkin klubilta sekä Sorokoskan riveistä tuttu Niinirannan pelimannit.

Rahvaan tanssiklubi on Rahvaanmusiikin kerhon uusi kaikille avoin klubikokonaisuus, jossa pääsee kansantanssikentän parhaimpien opettajien johdolla oppimaan mm. eksoottisia kotimaisen polskan askeleita tai vaikkapa unkarilaisia tai tansanialaisia tansseja. Oppimaansa pääsee kokeilemaan käytännössä myös klubin pelimannitansseissa sekä nauttimaan korkeatasoisista esityksistä! Kevään viimeinen klubi pidetään huhtikuun viimeisenä lauantai-iltana Club Tunnelissa Karjalaisen Nuorisoliiton johdolla!

Rahviksen tanssiparina Rahvaan tanssiklubeilla on Pispalan Sottiisi sekä Nuorisoseurat Häme.

***
Rahvaan tanssiklubi: Antti Savilampi, Sipakka, Capoiera Força Natural sekä Niinirannan pelimannit
lauantaina 14.4. klo 12-14
Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13, Tampere)

Liput 10/5€, lipunmyynti ovelta klo 11.30
(Huom! Vain käteinen)

Jokainen klubi sisältää pienen tanssikonsertin, tanssituvan sekä pelimannitanssit, pääpainon ollessa tanssinopetuksessa ja pelimannitansseissa.

***

Kevään viimeinen tanssiklubi:
28.4. Tanssiklubi Karjalaisen Nuorisoliiton kanssa (HUOM! klo 20 alkaen, paikkana Club Tunneli, Itsenäisyydenkatu 2)

Kevään musaklubit:
19.4. Antti Korhola Potkasee Oven Sisään, The Mystic Revelation of Teppo Repo feat. Joose Keskitalo
10.5. Kansanmusiikin päivän levy- ja videoklubi

***
ANTTI SAVILAMPI

Mestarikansantanssija, tanssija, tanssinopettaja, ohjaaja ja koreografi, tanssitaiteen valtionpalkinnolla vuonna 2010 huomioitu Antti Savilampi on tehnyt mittavan uran ja tärkeän työn kotimaisen kansantanssiharrastuksen ja -koulutuksen eteen. Savilampi on suomalaisen kansantanssin ikoni ja rakastettu opettaja niin Suomen Nuorisoseurojen Liiton kursseilla, Sibelius-Akatemiassa, Jyväskylän yliopistossa kuin tanssioppilaitoksissa kautta maan. Kansantanssikentän ulkopuoliselle yleisölle Antti on tullut tutuksi ainakin Kaustisen kansanmusiikkijuhlien perinteeksi muodostuneen Yökatrillin vetäjänä.

Tanssitaiteen valtionpalkinnon palkintoperusteista poimittua:
”Antti Savilampi opettaa pilke silmäkulmassa ja saa niin harrastajat kuin ammattilaisetkin mukaan ilonpitoon tanssin välityksellä. Hän kykenee alleviivaamatta luomaan eri tilanteisiin pedagogisesti merkityksellisiä keskusteluja, huomioi hiljaisempiakin, kyseenalaistaa ja keskusteluttaa. Antti Savilampi on kävelevä historiankirja, joka päivittää tietonsa välittämällä ja kuuntelemalla ympärillä olevia ihmisiä.

***
CAPOIERA FORÇA NATURAL

Capoeira on Brasilian yhdistämä kamppailulaji, tanssi ja fyysinen peli. Capoeira on moniulotteinen urheilu, ja sitä soitetaan afro-brazililaisen musiikin rytmiin. Se näkyy Afro-Brasilian suosittujen kulttuurien ominaisuuksissa, tanssin esittävän taiteen, täyden yhteydenottotavan, kontaktin improvisaation ja akrobatian kanssa. Capoeira on kaikille, iästä tai kunnosta riippumatta.

Rahvaan tanssiklubilla 14.4. esiintyy Capoeira Força Natural - koulun tamperelainen lapsi-vanhempi -ryhmä.

https://www.capoeira.fi/fi/

***
SIPAKKA

Nokian Karjalainen Nuorisoseura on perustettu 2009. Juuret ovat Nokian Karjalaseuran nuorisotoimikunnassa. Seuran tavoitteena on pitää yllä ja tuoda tietoisuuteen tanhuja ja karjalaisia perinteitä. Seurassa on useampi tanssiryhmä, joista aikuisten ryhmä Sipakka esiintyy ohjaajansa Tiina Karheen johdolla.

***
NIINIRANNAN PELIMANNIT

Niinirannan pelimannit on Tampereen seudulla vaikuttava soittajakollektiivi, jonka ohjelmisto koostuu pääasiassa kansantanssiryhmä Sorokoskan tanssiteoksia varten sävelletystä musiikista. Yhtye tarjoilee tuoretta kansanmusiikkia, letkeää menoa ja tuo mukanaan vankan paikallisen pelimanniosaamisen.

www.sorokoska.fi